10 najlepših plaža u Hrvatskoj za letnju sezonu 2024

Ne morate putovati daleko kako biste se odmorili na plaži iz snova, dovoljno je samo baciti pogled na susednu Hrvatsku kako biste se u to i uverili. Hrvatska obala krije ogroman broj jadranskih dragulja raznih vrsta, od peskovitih to stenovitih plaža i onih između, kao i mnoštva uvalica i malih zaliva čije će vas priroda (a i voda) naprosto očarati.

Ne zaboravite na putno osiguranje pre putovanja! Putno osiguranje možete nabaviti online, a sve informacije o njemu možete pronaći na našem sajtu.

Ako planirate da posetite naše zapadne susede ove godine, ostanite s nama jer imamo listu na kojoj se kriju najlepše plaže u Hrvatskoj koje morati posetiti!

1. Banje (Dubrovnik)

Banje su najpoznatije kupalište u Dubrovniku, jednom od najpoznatijih gradova u Hrvatskoj, te stoga od nje i krećemo. Ono što ovu plažu čini posebnim je zasigurno njen fin pesak, ali tu je i fantastičan pogled na stari deo grada koji je udaljen na svega par minuta hoda. Na Banjama možete uživati ne samo u kupanju i sunčanju već i u gomili sportskih i turističkih aktivnosti, kao i nekom od klubova u blizini koji zalaskom sunca oživljavaju i čitavo mest pretvaraju u nezaboravnu žurku. Ukratko, ako tražite peščane plaže u Hrvatskoj, Banje moraju biti na vašoj listi.

2. Bonj (Hvar)

Radije biste nešto intimnije? Posetite Bonj, malu šljunčanu plažu na Hvaru. Bonj spada među najmirnije plaže sa hladom Hrvatska, mala je, i veoma čista. Ovde neće biti velikih gužvi, tako da ćete moći da uživate u suncu, piću i vodi neometano. Tu su takođe i pedaline za decu, ležaljke i čamci.

3. Bijela plaža (Šibenik)

Vratimo se u malo na obalu s Bijelom plažom, jednom od najposećenijih plaža u Šibeniku. Ovo je duga peščana plaža načičkana suncobranima i ležaljkama, a ako želite, dok se sunčate možete uživati u masažama i piću u nekom od barova koji će vam biti na raspolaganju. Imajte, doduše, na umu da se Bijela plaža nazali ne nekih 7 kilometara od grada, što će nekim možda biti problem. Ako se ipak odlučite da je posetite, bacite pogled i na malo etno selo koje se na njoj nalazi!

4. Dražica (Biograd)

Ako vas put odnese do Biograda, gradića u blizini Zadra, obavezno posetite Dražicu, glavnu gradsku plažu. Ova hrvatska plaža je poznata po velikom broju kafića i štandova, kao i po šetalištu koje se proteže čitavom njenom dužinom i privlači kako i šetače tako i one koji vole da se vozaju biciklom, trotinetom ili rolerima. Dražicu olikuje širok plićak i nekolicina tobogana, tako da spada u najposćenije hrvatske plaže za djecu u ovom regionu. Noću se ovde često organizuju razne manifestacije, a tu su i bazeni s morskom vodom, skuteri i čamci koje možete iznajmiti.

5. Vela plaža (Hvar)

Na petom mestu je još jedna hvarska plaža — Vela. Ovo je još jedna šljunčana plaža na ovom ostrvu, a poznata je i po velikim stenama koje je okružuju i čine pravi kontrast bistrom plavom moru u koje se spuštaju. Vela spada u najmanje plaže Hrvatske, tako da imajte na umu da ovde nećete pronaći klubove, restorane i kafiće. To, međutim, ne mora da bude loša stvar. Ljubitelji mediteranske kulture, na primer, imaće priliku da uživaju u ruralnoj atmosferi među starim kućicama i vilama iz 18. veka.

6. Zlatni rat (Brač)

Zlatni rat je za mnoge najlepša plaža u Hrvatskoj, i to s razlogom. Ova plaža grli podmorski greben i sačinjena je od finom zlatnog peska koji će učiniti da se osećate kao da hodate po oblacima. Zahvaljujući vertu i morskim strujama, ova plaža često menja oblik, tako da ćete svake godine uživati u nečem novom. Ova plaža je na oko 20–30 minuta hoda od mesta Bol, tako da vredi protegnuti noge i bućnuti se u azurnom moru koje je krasi. Ako vam se ne šeta, do plaže možete stići i brodićem.

7. Rajska plaža (Rab)

Među najlepše plaže hrvatskog primorja spada i Rajska plaža na ostrvu Rab. Ova plaža se prostire na oko 2 kilometra i sva je od peska, tako da ako tražite plaže za decu u Hrvatskoj, budite sigurno da će Rajska plaža biti idealan izbor za vas. Pored peska i širokih plićaka, tu je i čisto more nagrađeno tzv. Plavom zastavicom koja garantuje higijenu na visokom nivou. Naravno, sve sportske i turističke aktivnosti na koje ste navikli se podrazumevaju, tako ćete moći da uživate u odbojci, piciginum, parasejlingu, itd.

8. Peharovo (Lovran)

Ne možemo pominjati najlepše plaže Hrvatske a ne reći nešto o Peharovu, maloj plaži u selu Lovran. Ako su vam mir i tišina u prvom planu, ne čitajte dalje. Peharovo je poznato po netaknutoj prirodi, zelenilu i borovima koji će vas privući isto koliko i more i pružiti vam neverovatan hlad. Ovde nema gužvi, tako da ćete moći da uživate u kupanju, intimnim momentima, dugim šetnjama i raznim drugim aktivnostima, a gostoljubivi lokalci će učiniti sve da se osećate kao kod kuće.

9. Sakarun (Dugi otok)

Tema su najlepše hrvatske plaže a nema reči i Sakarunu? Grdno ste se prevarili! Sakarun spada u najbolje pješčane plaže u Hrvatskoj. Kao i Peharovo, ova plaža je poznata po borovim šumama u kojima možete potražiti hlad i skloniti se kada sunce postane previše vruće. Rajska plaža je duga svega nekoliko stotina metara, ali se zbog jednako dugog plićaka ubraja u najlepše plaže za decu u Hrvatskoj.

10. Plava plaža (Vodice)

Za kraj imamo Plavu plažu u Vodicama. Ova plaža je pravi spoj svega onog što smo do sada videli: ima peska, šljunka i betona, a tu su razni kafići i barovi, prodavnica, dečja igrališta, teretana na otvorenom, kao i mnoštvo tobogana na vodi koji će onim mlađim držati pažnju satima. Plava plaža je dugačka oko 1 kilometar, i gotovo čitavom svojom dužinom obiluje borovima koji će vam pružiti sklonište od sunca i dati vam priliku da malo predahnete. Imajte na umu, međutim, da je ova plaža dosta popularna, tako da ćete možda morati malo poraniti kako biste našli dobro mesto.

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close