Zanimljivosti o Italiji koje će vam promeniti pogled na ovu zemlju

Italija, zemlja bogate istorije, kulture i neodoljivih ukusa, privlači milione posetilaca širom sveta. Pre nego što krenete u avanturu otkrivanja zanimljivosti o Italiji, ne zaboravite da uključite putno osiguranje kao vašeg pouzdanog saputnika. Sada kada ste spremni za putovanje, predstavljamo vam 5 zanimljivosti o Italiji koja će vas inspirisati i obogatiti vaše iskustvo.

Koloseum: Veliki amfiteatar Rima


Prva zanimljivost o Italiji je Koloseum - veliki amfiteatar Rima

Koloseum, monumentalna građevina koja krije priče o hrabrim gladijatorima i spektakularnim borilačkim nadmetanjima, predstavlja zanimljivost o Italiji i arhitektonsko čudo antičkog Rima. Sa svojim impozantnim stubovima i bogatom istorijom, Koloseum odiše duhom drevne moći i slavnih trenutaka.

Savet: Rezervišite turu unapred kako biste izbegli gužve i dobili bogatije iskustvo sa stručnim vodičem.

Italijanska kulinarska magija: Pizza i gelato


Italijanska kulinarska magija - pizza i gelato
Italijanska kuhinja je takođe zanimljivost o Italiji i neprikosnovena u svetu, a pizza i gelato su neizostavni delovi njenog šarma. Originalna napolitanska pizza, sa svojim savršenim spojem hrskavog testa, bogatog paradajz sosa i sveže mozzarelle, predstavlja pravu poslasticu za nepce. Gelato, mekani italijanski sladoled, osvaja svojom kremastom strukturom i širokim spektrom ukusa.

Savet: Probajte lokalne varijante ovih kulinarskih remek-dela i istražite male porodične restorane van turističkih zona za pravu autentičnu i ukusnu avanturu.

Firenca: Grad umetnosti i kulture


Još jedna zanimljivost o Italiji je Firenca - grad umetnosti i kulture

Firenca, kolevka renesanse, dom je nekih od najcenjenijih umetničkih dela u istoriji i zanimljivost o Italiji. U Uffizi galeriji možete otkriti remek-dela kao što su „Venera“ Sandro Botticellija i „David“ Mikelanđela. Šetnja ulicama Firence je kao putovanje kroz vreme, gde svaki ćošak otkriva novo umetničko iznenađenje.

Savet: Kupite ulaznice unapred za Uffizi galeriju kako biste izbegli dugačke redove i imali više vremena za uživanje u remek-delima.

Venecija: Grad na vodi i romantični kanali


Venecija - grad na vodi i romantični kanali

Venecija, grad sazidan na vodi, pruža nezaboravno iskustvo svojim slikovitim kanalima i elegantnim palatama. Vožnja gondolom duž Canal Grande omogućava vam da se prepustite romantičnom šarmu ovog jedinstvenog grada i uživate u pogledu na prelepe građevine koje se ogledaju u vodi.

Savet: Istražite manje poznate delove grada kako biste otkrili autentičnu venecijansku atmosferu i izbegli turističke gužve.

Vatikan: Srce katoličke crkve i kulturno blago


Vatikan - srce katoličke crkve i kulturno blago

Vatikan, sveta država i centar katoličkog sveta, krije brojna umetnička blaga. Poseta crkvi Svetog Petra i Vatikanskim muzejima pruža priliku da doživite duh vere i divite se remek-delima kao što su Sikstinska kapela sa Mikelanđelovim remek-delom „Stvaranje Adama“ i „Rafaelove sobe“.

Savet: Posetite Vatikanske muzeje rano ujutro kako biste izbegli gužve i imali više vremena da istražite remek-dela bez žurbe.

Italija, sa svojim bogatstvom kulturne baštine, gastronomskih čuda i slikovitih pejzaža, pruža nezaboravno putničko iskustvo. Otkrijte zanimljivosti o Italiji i stvorite uspomene koje će trajati ceo život. Buon viaggio!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close