Kompletan vodič za letovanje na Ibici

Svi smo čuli za Ibicu. Ovo ostrvo je preraslo u neku vrstu legendu i ušlo u naš rečnik kao sinonim za žurke i nezaboravan prevodo. Ibica, međutim, ima da ponudi mnogo više od klubova, koktela i prvoklasnih DJ-eva. Ako ste ljubitelji toplog mora, zlatnih peščanih plaža, prirode od koje zastaje dah, kao i bogatog istorijskog nasleđa, Ibica će biti idealna destinacija za vas.

Kako je ovo ostrvo jedno od najposećenijih turističkih centara ne samo u Španiji već i čitavoj Evropi, spremili smo vam kratak ali sveobuhvatan vodič u kom ćete naći sve: Ibica smeštaj, znamenitosti na Ibici, neke od najlepših plaža i, naravno, nekoliko saveta kako da uštedite. Krenimo!.

Kada je najbolje posetiti Ibicu (iz iskustva)

Kada otići na Ibicu? Iz iskustva, možemo reći da je u periodu između maja i oktobra provod najbolji. Temperature se u ovom periodu kreću između 20 i 30 stepeni, a padavina gotovo da nema, tako da ćete moći da uživate u svemu što jedno letovanje čini prijatnim. Ako ne marite za žurke, na Ibicu možete otići i na proleće, kada će temperature biti za nekoliko stepeni niže, a cene dosta pristupačnije, što u hotelima što na plažama. Imajte na umu, međutim, da neke aktivnosti možda neće biti u ponudi izvan sezone.

Kome će najviše prijati letovanje na Ibici

Iako je noćni život na Ibici ono što ovo ostrvo u popularnom diskursu čini najprivlačnijim, moramo reći da ono ima da ponudi mnogo više od toga. Da, Ibica nije samo košnica koja bruji glasnom muzikom i gomilama turista žednih provoda. Severni deo ostrva, na primer, često predstavlja čistu suprotnost onog što smo navikli da čujemo kada je reč o Ibici. Tu su duge plaže i mirna priroda u kojoj mogu uživati i stariji posetioci kao i oni koji putuju sa decom.

Najbolje mesto za letovanje na Ibici

Ne možete da se odlučite koji deo ostrva da posetite? Turisti uglavnom posećuju dva grada: Ibicu i San Antonio. Oba grada imaju dobre i loše strane, tako da ćete morati porazmisliti koja opcija bi bila idealna za vas.

San Antonio je malo jeftiniji, što će mnogima biti glavni faktor. Ali, ovaj grad je u isto vreme i veća meta za turiste, tako da ćete često biti u gužvi. Takođe, San Antonio je više turistički orijentisan, tako da nemojte očekivati starine i istorijsko nasleđe. Za takve stvari je bolje otići u Grad Ibicu. Naravno, uz dobru organizaciju, moći ćete da obiđete više mesta i uživate u svemu što ostrvo ima da ponudi. Na svu sreću, prevoz je sasvim solidan, tako da ćete imati dosta prlika da da istražujete.

Najbolje plaže na Ibici

Ibica ima na desetine plaža, i ne zna se koja je lepša od koja, a zahvaljujući prezovu koji smo pomenuli, lako ćete stići do one koja vam zapadne za oko. Svaka plaža, naravno, ima nešto svoje da ponudi, ali uopšteno govoreći, sve su ono na šta ste navikli na mediteranu: tu su borovi, brdašca i impozantne stene, kao i tirkizno more iz kog nećete poželeti da izađete. Preporučujemo, na primer, plaže kao što su:

  • Talamanca: Talamanca je verovatno najlepša plaža na istočnoj obali. Krasi je velik broj barova i kafića, a voda je mirna i idealna za pliavnje i igranje u plićaku.
  • Figueretas: Na jugu ostrava možete posetiti plaži Figueretas. Ova plaža je idealna za opuštanje, te je stoga popularna među starijim putnicima i onim s decom.
  • Playa d’en Bossa: Playa d’en Bossa je jedna od najdužih i najlepših plaža na ostrvu. Ako volite žurke, ovo je idealno mesto za vas, sa velikim brojem barova i klubova koji privlače turiste iz svih krajeva sveta.

Šta sve možete raditi i videti na Ibici

Kao što rekosmo na početku, žurke i plaže nisu jedina stvar kojoj se na Ibici možete radovati. Ibica, Španija, takođe nudi velik broj turistkič aktivnosti koje će vam sigurno zagolicati maštu, a neki bi rekli da je i sama priroda dovoljan razlog da posetite ovo ostrvo.

Ako volite arhitekturu i istoriju, preporučujemo četvrt Dalta Vila u Gradu Ibica koje krasu tvrđava iz 16. veka kao i velik broj zdanja iz istog perioda. Ovde možete uživati i u nekim od muzeja, a ako odete u februaru, možete se radovati i karnevalu koji traje čitavih pet dana! Za vernike, tu je stara katedrala posvećena svetoj Mariji koji datira iz 13. veka.

Najbolji smeštaj na ibici

Gde odsesti na Ibici? Privatni smeštaj Ibica su uglavnom jeftiniji od hotelskog smeštaja, pogotovo izvan sezone. Šta preporučujemo?

  • Apartmani Charming: na samo 100m od plaže d’en Bossa i na oko 4km od luke, ovaj kompleks apartmana biće idealan izbor za većinu posetilaca. Noć će vas izaći oko 60€.
  • Hotel Garbi Ibiza & Spa: Ovaj hotel s četiri zvezdice dolazi sa spa centrom, bazenom i restoranom, i veoma je blizu plaže. Ako možete da ga priuštite, koštaće vas oko 100–120€ po noćenju.
  • Aparthotel Club La Sirena: Ako putujete s porodicom, ovaj Ibica smeštaj je pravi izbor za vas. Nalazi se u gradu San Antonio i u cenu su uključeni bazen i dečije igralište. Koštaće vas oko 100€ po noćenju.

Koliko košta letovanje na Ibici?

Koliko novca treba izdvojiti za letovanje na Ibici? Dosta ljudi kaže da je letovanje na ovom ostrvu jako skupo. To u neku ruku jeste istina, pogotovo ako planirate da se isplešete i istrošite kao nikad pre i ako idete tokom sezone. Imajte na umu da samo ulazak u neki od klubova košta više desetina evra!

Ibica apartmani samo po sebi, na primer, možda i neće koštati toliko. Dosta putnika često pronađe apartmane za poko nekoliko desetina evra po danu. Hrana i piće, međutim, neće koštati mnogo, makar u radnjama i nekim od skromnijih restorana, gde ćete dobar obrok često pojesti za nekih 5–10€.

A karte? Cena avionskog prevoza zavisiće od toga kada rezervišete karte i kojom agencijom idete, ali ako sve odradite na vreme, možete se nadati kartama od dvestotinjak evra!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close
Online popust na putno osiguranje