Kompletan vodič za letovanje na Mikonosu

Mnogima se Mikonos, Grčka, nalazi na listi želja za putovanje i jedva čekaju dan kada će kročiti na ovo ostrvo. Čime to Mikonos privlači ljude sa svih strana sveta? Saznajte sve neophodne informacije za letovanje na Mikonosu u našem vodiču.

Ne zaboravite da se više informišete o polisi na stranici za putno osiguranje, a onda i da uplatite svoje putno osiguranje, obaveznu stavku pre svake avanture.

Kada je najbolje posetiti Mikonos (iz iskustva)

Mikonos je letnja destinacija, pa ako želite da budete u epicentru događanja, najbolje bi bilo da ga posetite tokom jula i avgusta kada je sezona u svom jeku i sve vrvi od turista. Ako ste ipak za manje gužve i vrućine, jun i septembar su savršena opcija. More je i dalje toplo, a ostrvo praznije, pa možete više uživati u njegovim čarima.

Kome će najviše prijati letovanje na Mikonosu

Mikonos se nalazi u Egejskom moru, na oko pola puta između Turske i Grčke pa je idealan za sve koji vole krstarenja. Zato i nije čudno videti luksuzne jahte i brodove koji svakodnevno pristižu tokom dana. Poslednjih godina Mikonos je kao destinacija za letovanje postao simbol za dobar provod i glamur. Iz ovih razloga bismo Mikonos preporučili mladima koji vole muziku, đuskanje i dobre žurke.

Najbolje mesto za letovanje na Mikonosu

Mikonos je malo ostrvo i samim tim nema puno gradova. Ukupno ima 10 hiljada stanovnika na ostrvu. Zbog toga mnogi preporučuju letovanje u glavnom gradu Hori (mada ga neki zovu i Mikonos Grad). S obzirom da se nalazi u središnjem delu, dobra je polazna tačka za obilaženje celog ostrva. Hori je naročito atraktivna jer se u njoj nalazi i glavna luka.

Druga opcija bi bila potražiti smeštaj blizu neke od poznatih plaža. Mnogi odaberu ovaj način letovanja jer su plaže uglavnom jako dobro opremljene, a na ovaj način su vam jako blizu, pa ne morate ići prevozom i imate sve na jednom mestu.

Najbolje plaže na Mikonosu

Pre glamura i noćnog provoda hteli bismo da izdvojimo da Mikonos prvenstveno mami turiste svojim plažama. Nisu sve plaže na Mikonosu za ocenu 5+, ali ako potražite “grčka mikonos plaže” izaći će vam one na jugu koje su kao sa filma. Tu vas čeka tirkizno i kristalno čisto more sa sitnim peskom žućkaste boje. One na severu se više preporučuju za surfovanje ili ako želite da pobegnete iz gužve. Hajde da pogledamo plaže koje morate posetiti:

Agios Stefanos

Plaža koja je najbliža gradu Mikonosu. Veličine je fudbalskog stadiona i jako je dobro opremljena, čak nudi i mogućnost za vodene sportove. Agios Stefanos je jako posećena tokom sezone.

Ornos

Ova plaža je dokaz da Mikonos nije samo mesto za mlade i zabavu, već ima i druge sadržaje. Ornos je idealan za porodice sa decom. More je plitko i mirno, a na samoj plaži i oko nje ima puno restorana ili barova gde se možete osvežiti ili jesti.

Paradiso i Super Paradiso Beach

S druge strane, ove dve plaže jesu sinonim za sve koji žele lud provod. Žurke počinju svakog dana u 16 časova, a nekada traju i do ranih jutarnjih. U jeku sezone je moguće videti neke od top svetskih muzičara na noćnoj sceni.

Psaros

Ovo je najekskluzivnija plaža Mikonosa i razlog zašto ga porede sa Sent Tropeom. Oni koji žele da vide svetski džet set uputiće se na ovu plažu, ali će mesto, bilo u restoranu ili na ležaljci, morati da rezervišu danima unapred.

Elia beach

Elia je za one koji znaju da uživaju, bilo na aktivan ili pasivan način. Dobro je organizovana i na nudi različite vrste usluga, pa možete biti ovde od jutra od mraka i ništa vam neće faliti. Imate i opciju raznih sportova na vodi, a možete i samo leškariti, ako vam je to plan. Blizu ove plaže nalazi se akva-park, pa ako se slučajno umorite od mora i slane vode, čeka vas bazen i zabava sa toboganima.

Na Mikonosu pored ovih ima puno zabačenih i manje poznatih plaža koje vredi obići, pa se nekada turisti avanturističkog duha upute u potragu za njima ili se raspitaju kod lokalnog stavnovništva. Nijedan vodič neće moći da vam da bolju preporuku za plažu od lokalaca.

Šta sve možete raditi i videti na Mikonosu

Osim žurki i plaža, na Mikonosu imate i puno znamenitosti. Da biste osetili energiju ovog ostrva, pogledajte arhitekturu i obratite pažnju na bele kuće, simbol ostrva. Još jedan znak prepoznavanja Mikonosa su nanizane vetrenjače iz 16. veka. Prođite i Malom Venecijom, delom obale u italijanskom stilu, sa kućicama tik iznad vode.

Na ostrvu možete videti puno crkvi i manastira, kako u glavnom gradu, tako i u manjim mestima do kojih možete ići autobusom, jer je su čak i mala mesta na ostrvu dobro povezana. Ko želi da poseti emblemske kafiće i restorane, moraće da rezerviše svoje mesto nekoliko dana unapred. Nemoguće je ući na poznata mesta ako se samo pojavite na vratima. Ako je neko mesto sa prelepim pogledom, ni ne pokušavajte da uđete u vreme zalaska sunca jer se čak i za to čeka u redu.

Najbolji smeštaj na Mikonosu

Kada razmišljate o tome gde odsesti na Mikonosu, imajte u vidu da je izbor smeštaja zaista raznolik. Poslednjih godina najpopularniji smeštaj koji nudi Mikonos, Grčka je privatnog tipa, bilo da su apartmani ili privatne vile. Turisti žele da se sklone od gužve i buke ostrva, barem dok su u svom smeštaju.

Koliko košta letovanje na Mikonosu

Na ovo grčko ostrvo se ide radi čistog uživanja i glamura, tako da bolje nemojte razmišljati o tome koliko tačno košta letovanje na Mikonosu. Destinacija jeste skuplja od mnogih drugih grčkih letovališta i ostrva, pa računajte da je kafa oko 5 ili više evra, giros oko 10.

Preporučujemo ovo ostrvo svim hedonistima jer se na Mikonosu nigde ne žuri, životni tempo je lagan, a prilika za uživanje je na pretek. Ovde je tajming jako bitan, s toga ako želite da putujete preko agencije najbolje bi bilo da pogledate first minute ponude, a za sve koji sami organizuju putovanje, rezervišite smeštaj na vreme. Običaj je da već od kraja marta nema slobodnih mesta ni u jednom tipu smeštaja. Tolika je potražnja za ovim ostrvom!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close