Kompletan vodič za letovanje u Budvi

Budva je, bez premca, najpopularnija destinacija za letovanje u Crnoj Gori. Ovaj maleni grad se leti pretvara u veliki magnet jer svi žele da osete Budvu i njenu energiju. Zašto je Budva toliko popularna? Saznaj sve što ti je potrebno ako je tvoja destinacija za letovanje Budva, Crna Gora.

Letovanje iziskuje pravu organizaciju, a nemojte zaboraviti da obezbedite online i svoje putno osiguranje.

Kada je najbolje posetiti Budvu (iz iskustva)

Da li je suvišno reći da je Budva čarobna preko cele godine? Zbog svoje umerene klime uvek je atraktivna destinacija. Ali, Budva preko godine i Budva tokom leta su dva različita grada.

Jul i avgust su svakako najtopliji meseci i vreme kada je najviše turista u gradu. Jun i septembar su više opušteni što se tiče i vremena i gužve. Od vaših afiniteta će zavisiti u kom periodu želite otići, ali šta god da odaberete, nećete pogrešiti. Jul i avgust imaju svoju posebnu energiju, dok tokom juna i septembra možete više osetiti vibracije samog grada.

Kako doći do Budve

Do Budve možete doći na tri načina:

  • sopstvenim prevozom - ova varijanta je veoma isplativa i komotna, naročito ako putujete sa prijateljima i planirate da posetite više mesta
  • autobusom - najjeftinija opcija, ali se najduže putuje
  • avionom - najskuplja i najbrža opcija. Crna Gora je sa Srbijom povezana dvema avio-linijama, a u slučaju odlaska u Budvu, možete leteti do Tivta i posle ići autobusom ili linijskim taksijem u vaš smeštaj u Budvi.

Kome će najviše prijati letovanje u Budvi

Noćni život u Budvi se daleko poznaje, a još dalje se čuje. Iz tog razloga, ako ste krenuli na letovanje sa idejom da se dobro naspavate, savetujemo vam da nađete smeštaj izvan grada.

Zbog široke ponude noćnog provoda, Budva je najprivlačnija mladima koji su željni izlazaka. Ali  ima sadržaj za sve afinitete, pa osim mladih, Budva definitivno može prijati i porodicama sa decom.

Najbolje plaže u Budvi

Kad kažemo Crna Gora i plaža, obično pomislimo na stene i šljunak. S druge strane, Budva je čuvena po svojim peščanim plažama i to je još jedan od razloga zašto je mnogima omiljena destinacija za letovanje u Crnoj Gori. Njene gradske plaže su Mogren i Ričardova glava, a za kompletno letovanje u Budvi obavezna je i Slovenska plaža. Ukoliko ste smešteni u samom gradu, nećete imati nikakav problem da dođete do njih.

Poznata je i plaža Jaz, doduše na 2.5 kilometara od Budve. Ona je zaštićeno prirodno dobro i prostire se na čak 1200 metara. Na njoj se organizuju razni koncerti, pa ako ste ljubitelj ovakvog provoda, morate je posetiti.

Šta sve možete raditi i videti u Budvi

Osim pomenutog noćnog provoda i brojnih diskoteka, u Budvi možete imati i mirniju varijantu odmora. Znamenitosti su razne, a obavezno je posetiti Stari grad, smešten na poluostrvu, ali u isto vreme u samom centru Budve. Spremite se da uđete u skoro potpuno očuvan srednjevekovni grad sa svojim trgovima, malim ulicama i neizostavnim kamenim stepenicama. U okviru Starog grada nalazi se i Arheološki muzej Budve, koji definitivno vredi posetiti.

Druge znamenitosti koje možete videti u Budvi su Citadela, srednjevekovna tvrđava od koje su ostali samo jedna kula i zidine, zatim crkva Svete Trojice i predivni Miločerski park koji se nalazi nekoliko kilometara izvan Budve.

U ponudi grada imate i lepa šetališta, dobre restorane i izlete brodićem. Akva park sa raznim toboganima je super ideja ako ste na odmoru sa decom. A za ljubitelje adrenalina tu su i razne sportske aktivnosti: ronjenje, parasejling, skijanje na vodi. Koji god sport na vodi da vam padne na pamet, verovatno postoji u Budvi.

Ideja za aktivan odmor može biti i šetnja od Budve do poluostrva Sveti Stefan, gde će vas celim putem pratiti more. Ova ruta je idealna za istraživanje budvanskih predela, a ako uz to želite i prelepe fotografije mora, onda je put pogodak.

Ukoliko se odlučite da posetite Budvu sredinom juna, imaćete prilike da prisustvujete čuvenom muzičkom festivalu Pjesma Mediterana”. A za ljubitelje šopinga, tu je i tržni centar TQ Plaza. Poslednja, ali neizostavna stavka tokom posete Budvi je čuvena Dancing girl statua koja se nalazi na putu iz Starog grada za Mogren plažu.

Najbolji smeštaj u Budvi

Ako se pitate gde odsesti u Budvi, znajte da kako je Crna Gora, tako je i Budva jako fleksibilna za smeštaj tokom letovanja. Nudi raznolike cene smeštaja i one mogu varirati, počevši od soba koje se izdaju za 10 evra dnevno do luksuznih hotela sa pet zvezdica. Ipak, naš savet je da razmislite koja vrsta smeštaja je za vas i kakva bi vam lokacija odgovarala, to jest, šta sve želite da radite u Budvi. Znajte i da može biti teško da nađete smeštaj ako čekate poslednji trenutak, pa ne bi bilo loše da rezervišete bar dva ili tri meseca unapred.

Budva nudi razne modele privatnog smeštaja: stanovi za letovanje, apartmani ili sobe su najčešća opcija jer daju potpunu slobodu gostima, a ujedno su i najjeftiniji. Naravno, cena smeštaja zavisi i od sezone, to jest meseca kada ste planirali letovanje.

Ako ste pre za opciju luksuznih hotela, daćemo vam nekoliko predloga sa kojima ne možete da pogrešite:

  • hotel Majestic, na 250 metara od Slovenske plaže
  • Dukley Hotel & Resort na poluostrvu Zavala, idealan za prigradsku varijantu
  • hotel Astoria u Starom gradu, za sve koji vole da budu u samom centru dešavanja.

Koliko košta letovanje u Budvi

Letovanje u Budvi može se prilagoditi svačijem džepu, ali imajte u vidu da ipak govorimo o jednom od najekskluzivnijih letovališta ovog dela Crne Gore. Koliko će koštati vaše letovanje u Budvi zavisiće od vaših izbora smeštaja, prevoza i na koji način planirate da provodite vreme na odmoru. Cena toliko varira, da vam slobodno možemo reći da može biti 500eur, a može biti i 5000 - sve zavisi od vaših želja, navika, izbora smeštaja, i dužine ostanka.

Ukoliko se planiranje obavi na vreme, imate veći izbor smeštaja i prevoza, a i cene su često niže. Ne zaboravite da osim ovih troškova putovanja na vreme obezbedite i svoje putno osiguranje. Sava osiguranje za sebe i svoju porodicu možete preuzeti u par klikova, tako da nećete imati problema čak i ako se setite u poslednjem trenutku.

Za kraj

Bez sumnje, ako je vaša destinacija za letovanje Budva, Crna Gora, to će biti jedno nezaboravno iskustvo. Budva je grad koji mnogo nudi i definitivno ga vredi posetiti.

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close
Online popust na putno osiguranje