Kompletan vodič za letovanje u Hrvatskoj u 2024

Koliko dugo traje letnja sezona u Hrvatskoj?

Ako je vaš izbor Hrvatska letovanje 2024, na pravom ste mestu. Ovde ćete naći sve relevantne informacije, kao i preporuke za letovanje u Hrvatskoj, počevši od dužine letnje sezone.

Letnja sezona u ovoj komšijskoj državi traje od juna do septembra i savršena je destinacija za beg iz grada, bilo na produženi vikend ili celo-nedeljno letovanje u Hrvatskoj.

Potrebna dokumenta za ulazak u Hrvatsku

Letovanje u Hrvatskoj za srbe nije komplikovano. Sve što vam treba su ispravna lična karta i pasoš, a savetuje se i posedovanje putnog osiguranja.

Carinici mogu da vam traže i druga dokumenta na uvid, a koja se tiču svrhe i dužine boravka u zemlji. Takođe, ako ste pronašli najbolje mesto za letovanje u Hrvatskoj u sopstvenoj režiji, nemojte zaboraviti da svoj boravak prijavite.

Kako je najbolje ići u Hrvatsku?

Ali kako doći do, na primer, bilo kog ostrva u Hrvatskoj? Prvo morate preći granicu a to možete učiniti na više načina. Put automobilom ili autobusom bi bio dugačak i iscrpan, ali avionom možete biti u Hrvatskoj za svega sat vremena.

Letenje do Hrvatske je možda i najbolji način da uštedite vreme koje ste odvojili za vaše Hrvatska letovanje 2024.

Koliko košta letovanje u Hrvatskoj?

Ako ste gledali seriju Igra prestola, želećete da odete na letovanje Hrvatska. Ali koliko bi sve to moglo da košta? Kao i uvek, sve zavisi od toga kako organizujete svoje putovanje.

Kupovina agencijskog aranžmana bi, po svemu sudeći, bila najisplativija jer se cene kreću od oko 500€ naviše. Sa druge strane, traženje privatnog smeštaja može biti mnogo skuplje jer samo cene smeštaja mogu biti od 500€ naviše.

Najlepša mesta za letovanje u Hrvatskoj u 2024

Sada kada imate sve logističke informacije koja su vam potrebne, hajde da pričamo o tome koja su to najbolja mesta za letovanje u Hrvatskoj. Saznaćete i koliko ostrva ima Hrvatska, koje je najlepše Hrvatsko ostrvo, kao i da li postoje Hrvatske nudističke plaže.

Brač

Pitate se koja su to najveća Hrvatska ostrva? U 10 najvećih ostrva Hrvatske se ubraja Brač. Tačnije, ovo JE najveće ostrvo i ubraja se u najlepša mesta za letovanje u Hrvatskoj.

Ali zašto je to tako? Jer je Brač ostrvo neobične prirodne lepote i mediteranske arhitekture, sa posebnom plažom u obliku kljuna za koji smatraju da na prvom mestu na svakoj listi “najlepše plaže u Hrvatskoj”. Ali zavisi koga pitate.

Hvar

Da li znate da niko zapravo ne zna koliko Hrvatska ima ostrva? Iako se ne zna tačan broj ostrva u Hrvatskoj, jedno među njih 1.000 može biti vaša sledeća destinacija - Hvar.

Ako pitate turiste, Hvar ima najlepše plaže za decu u Hrvatskoj, ali na ovom ostrvu možete videti i mnoge znamenitosti Hrvatske koje ne smete propustiti.

Dubrovnik

A ako su kulturne znamenitosti u Hrvatskoj razlog za vaše Hrvatska letovanje sa decom (ili bez njih), Dubrovnik se za vas ubraja u najbolje destinacije za letovanje u Hrvatskoj. Ovaj fantastičan grad je bio inspiracija za Kraljevu Luku u Igri prestola, ali i pored toga ima mnogo toga da ponudi.

Iako ga krase mnoge Hrvatske znamenitosti, dovoljno je prošetati se bilo kojom od ulica Dubrovnika da bi shvatili njegovu istorijsku lepotu.

Makarska

Kada idete na Hrvatsko primorje, letovanje u pravom smislu te reči je nešto što morate iskusiti. To znači spor način života, opuštanje na plaži, i uživanje u životu. Baš takvo letovanje vam nudi Makarska.

Ovaj grad je dom za mnoge peščane plaže Hrvatska, a neke od njih su dovoljno skrivene da mogu biti i nudističke plaže Hrvatska. Naravno, sam grad Makarska je prelep za razgledanje i uživanje.

Korčula

Korčula se možda ne ubraja u najveća ostrva Hrvatske svojom veličinom, ali je definitivno najveće prema broju stanovnika (17.000). Ovo je idealno Hrvatska letovanje za mlade koji žele da pobegnu iz gradske gužve i odmore se.

Ovde možete da nađete skrivene i plaže sa hladom Hrvatska. Kada se nađete na Korčuli, obavezno krenite u istraživačke avanture.

Lošinj

Dakle, letovanje je sinonim za apsolutno opuštanje. Kada želite ići na jedno ovakvo letovanje, Hrvatska ostrva su pravi izbor, a najbolje među njima je Lošinj - banja na moru!

Pored toga što je proglašeno za klimatsko lečilište, ovo ostrvo ima i najbolje pješčane plaže u Hrvatskoj. Barem tako vole da kađu njegovi meštani.

Najlepše plaže u Hrvatskoj za letnju sezonu 2024

Kada nam je u centru pažnje Hrvatska, najlepša mesta za letovanje su praktično svuda. Tu su najlepša ostrva Hrvatske, kao i najlepše plaže Hrvatskoj primorja. Pa hajde da pričamo baš o njima i saznamo koje su to najlepšse Hrvatske plaže.

Bonj (Hvar)

Bonj plaža se ubraja u najlepše plaže Hrvatske, ali zašto? U pitanju je njena ljupkost. Ova plaža je delom šljunkovita a delom betonska, a ono što pleni je njena okolina i smaragdno zelena voda.

Voda je, takođe, kristalno čista i pravi je užitak kupati se u njoj. Zbog svega ovoga mnogi smatraju da je najlepša plaža u Hrvatskoj.

Banje (Dubrovnik)

Kada su u pitanju plaže za decu u Hrvatskoj, Banje plaža je definitivno jedna od njih. Plaža je mešovita i satkana od šljunka i sitnog peska, sa kojim deca mogu da se igraju.

Ulazak u vodu, takođe, nije previše strm i postoji dugački plićak. To znači da neplivači i zabrinuti roditelji mogu na miru da uživaju i da se opuste. Sa plaže se vidi jedan deo Dubrovnika, što čini boravak na njoj još lepšim.

Zlatni rat (Brač)

Sečate se kada smo rekli da Brač ima jedan deo u obliku kljuna? To je plaža Zlatni rat, skoro uvek prva na svakoj listi “najlepše plaže u Hrvatskoj”. Peščane plaže u Hrvatskoj nisu uvek zastupljene na ostrvima, ali ovo je jedna od njih.

Ova dugačka plaža je ogrnuta plićakom i prelepom plavom vodom sa skoro svih strana, pa se ubraja u najbolje Hrvatske plaže za djecu. Na Zlatnom ratu je uživanje zagarantovano.

Rajska plaža (Rab)

Postoji dobar razlog zašto ova Hrvatska plaža nosi ovakav naziv - to je jer mnogi smatraju da je pravi mali raj na zemlji. Plaže za decu u Hrvatskoj su, takođe, mnogobrojne i Rajska plaža je zasigurno jedna od njih.

Ovde je pesak mek a plićak dugačak, a boja vode i njena okolina doprinose tituli jedne od najlepše plaže Hrvatske.

Bijela plaža (Šibenik)

Evo još jedne najbolje plaže u Hrvatskoj, a svoje ime je dobila po pesku koji dobije prividno beličastu boju na suncu. Plićak je veoma dugačak što, sada znamo, znači da je ova plaža pogodna za decu i neplivače.

Ne propustite da se okupate u kristalno čistoj vodi Bijele plaže.

Peharovo (Lovran)

Stigli smo do kraja naše “Hrvatska najlepše plaže” liste, i pričamo o jednoj od Hrvatska peščane plaže - Peharovo.

Kako je ova plaža mala, mnogi se pitaju zašto je uopšte na listama kao što su “najlepše plaže Hrvatska” ali to je baš zbog toga što je mala, šljunkovito-peščana, i jednim delom u hladu.

Znamenitosti Hrvatske koje morate da posetite

Prešli smo najlepša ostrva Hrvatske, kao i najlepše plaže, i sada se fokusiramo na Hrvatska znamenitosti. Evo koje znamenitosti su u pitanju.

Dubrovnik

Možda Dubrovnik nije dom nijedne nudističke plaže u Hrvatskoj ali je sam po sebi istorijska znamenitost.

Njegovu lepotu ćete najbolje sagledati šetnjom kroz Stari Grad. Posvetite posebnu pažnju antičkim zidinama koje se ovde nalaze i baroknim građevinama. Ako možete, obiđite Dubrovnik u sklopu nekog organizovanog turističkog obilaska.

Nacionalni park Krka

Da li ovde možete pronaći Hrvatska nudističke plaže? Ne baš, ali možete pronaći neverovatnu prirodnu lepotu reke Krke i njene okoline

Posebna turistička atrakcija su vodopadi ispred kojih se čak možete i okupati, pa ne propustite da posetite ovo mesto tokom sunčanih dana. Tada ćete ove prirodne lepote najbolje moći da vidite.

Zadar

Ako idete na Hrvatska ostrva letovanje, Zadar vam možda nije usput, ali ga svakako treba obići. Zašto? Zbog mnogobrojnih znamenitosti koje se ovde mogu naći.

Obiđite Arheološki muzej, crkvu sv. Donata, rimski forum, ili park kraljice Jelene Madijevke. U toku obilaska ćete sigurno naići na mnoge druge interesantne stvari.

Manastir Visovac

Manastir Visovac (ili Gospa od Milosti) je zaista nešto posebno. Ako ne znate o čemu je reč, u pitanju je manastir na malom ostrvcetu koje se nalazi u nacionalnom parku Krka.

Na ovom malom ostrvcetu nema ništa drugo osim manastira i malo prirode, i upravo je ova nepristupačnost razlog više da posetite manastir. Posetioci često kažu da ovde dožive potpun mir.

Ružica grad

Ružica grad je jedan od najvećih sačuvanih utvrđenih gradova u Hrvatskoj, a to ga čini posebnom znamenitošću.

Ovo arheološko nalazište datira iz kraja srednjeg veka, i do njega je teško doći. Mnogima ruševine možda nisu zanimljive ali, uz malo mašte, možete zamisliti kako je Ružica grad nekada izgledao.

Spremni za letovanje u Hrvatskoj!

Došao je kraj našem vodiču i nadamo se da smo vam dali sve neophodne informacije za savršeno Hrvatska letovanje 2024. Srećan put i uživajte!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close