Kompletan vodič za letovanje u Petrovcu na Moru

Iako relativno malo mesto, Petrovac nudi fantastično iskustvo za parove, porodice, ili grupe prijatelja koje letuju zajedno. Spada u opštinu Budva i udaljen je oko 25 minuta vožnje od ove popularne crnogorske destinacije.

Sve i da ste se već odlučili za Petrovac kao definitivnu opciju za letovanje 2023, pred vama je veliki zadatak i sati i sati pretraga poput ‘’Crna Gora Petrovac plaže’’, ‘’Petrovac Crna Gora smeštaj’’, ili pak ‘’Petrovac Crna Gora cena’’.

Petrovac na Moru iz sezone u sezonu posećuje sve veći broj turista iz naše zemlje, a to nije bez razloga. U ovom vodiču, pripremili smo sve informacije koje su vam potrebne - najbolje plaže, smeštaj, koliki će vam budžet biti potreban, šta možete obići i raditi… sve na jednom mestu, da vi ne biste morali!

Pre odlaska na letovanje ne zaboravite da rezervišite online i svoje putno osiguranje.

Kada je najbolje posetiti Petrovac (iz iskustva)

Petrovac na Moru ima više od 300 sunčanih dana u toku godine pa gotovo da ne možete pogrešiti sa izborom datuma letovanja. Najpopularniji meseci (sa najviše turista) su jul i avgust pa jun i septembar.

Ukoliko putujete sa porodicom od više članova ili ste ograničeni budžetom, smeštaj je nešto jeftiniji u prvoj polovini juna i drugoj polovini septembra - razlike u temperaturi su možda 2-3 stepena u odnosu na pik sezone, a tako ćete izbeći i najveće gužve.

Mesec Najviša prosečna temp. Najniža prosečna temp.
Maj 24° 15°
Jun 28° 19°
Jul 30° 21°
Avgust 30° 21°
Septembar 27° 18°

Kome će najviše prijati letovanje u Petrovcu

Petrovac jednako prija i mlađim i starijim generacijama, a kao drugo najveće mesto na Budvanskoj rivijeri, svima nudi ponešto. Bilo da želite da opušteno uživate u nešto pasivnijem odmoru ili da se provedete i obilazite druge atrakcije - Petrovac na Moru može da ispuni vaša očekivanja.

Cela Crna Gora, Petrovac takođe, važi za oazu i savršen spoj planina, borovih šuma i kristalno čistog mora. Ukoliko vašim plućima treba predah ili vam je iz nekih drugih zdravstvenih razloga preporučeno da provedete vreme na moru - Petrovac može imati veoma pozitivan uticaj na vaše zdravlje.

Najbolje plaže u Petrovcu

Plaže, Petrovac, Crna Gora. Plaže u Petrovcu su mahom peščane, a tri najpoznatije i najbliže su gradska plaža, Lučice i Buljarica. Najveća plaža samog mesta je peščana gradska plaža u Petrovcu dugačka 600m, koja ujedino nudi i dosta zabavnog sadržaja, kao i mnogobrojne kafiće i restorane.

Plaža Lučice je udaljena od Petrovca 500m u pravcu ka Baru i u obliku je malog zaliva. Manja je od gradske plaže (220m), ali nudi i zabavan sadržaj za decu (poput vodenog tobogana) i takođe je puna kafića.

Buljarica je ogromna plaža, dugačka gotovo 2,5km. Udaljena je od samog Petrovca 2km takođe u pravcu Bara. Spojena je s plažom Lučice pešačkom stazom, a do nje se takođe može doći automobilom.

Sve plaže imaju vrlo dobre ocene i neke svoje glavne prednosti - gradska plaža je najbliža i lako dostupna, Lučice imaju svoj poseban ambijent zaliva, a Buljarica je veoma prostrana i mirna.

Šta sve možete raditi i videti u Petrovcu

Pored tri lepe plaže, Petrovac nudi i druge atrakcije vredne posete. Jedna od njih je pristanište i tvrđava Castello koja krije predivnu terasu sa savršenim pogledom na more, idealnu za posetu uz zalak sunca.

U blizini se nalaze i dva ostrva, Sveta Nedelja (sa svojom poznatom crkvicom) i Katič, kao i manastir Reževići koji datira iz davnog 13. veka.

Na gradskoj plaži možete iznajmiti i kajak, a kada krenete u šetnju niz plažu, pronaći ćete pregršt restorana - i ribljih i mešovitih, ali i fast food opcije za poneti koje će vam uštedeti na budžetu.

Najbolji smeštaj u Petrovcu na moru

Gde odsesti u Petrovcu? Pre nego što uputite na pretraživač i ukucate ‘’smeštaj Crna Gora Petrovac’’, ‘’privatni smeštaj Petrovac na Moru’’ ili ‘’Petrovac Crna Gora apartmani’’, naučite da proverite konkretan smeštaj iz više izvora.

Booking, Tripadvisor, Airbnb ili sam vebsajt smeštaja - često se desi da jedan smeštaj ima različite cene ili drugačiju politiku otkazivanja na različitim platformama. Tako da obavezno proverite sve izvore kako biste našli najpovoljniju opciju.

Postoje apartmani i hoteli u samom gradu, ali i periferiji kada se krene ka Lučicama i Buljarici. Hotelske sobe za dve osobe u sezoni se uglavnom kreću oko 100-150 EUR po noći, često sa uključenim doručkom ili čak polupansionom.

Smeštaj u vilama ili apartmanima je dosta jeftniji i može se naći za 50-60 EUR po noći. Dosta hotela nudi i posebne cene i popuste za parove s decom. Cene su uvek jeftinije što pre se rezervišu, tako da je moguće da ćete sobu koju u februaru rezervišete za 100 EUR platiti i do 250 EUR ako u junu rezervišete za jul.

Koliko košta letovanje u Petrovcu

Na svako letovanje možete potrošiti i od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra, sve zavisi od vašeg budžeta. Zavisi i da li idete u paru ili sa celom porodicom i da li delite troškove sa nekim.

Ono što je dobro jeste da Petrovac nudi opcije i za pliće i za dublje džepove. Tako, na primer, smeštaj u vili za dve osobe, sedam dana, možete platiti oko 350 EUR, ne računajući hranu. A možete uživati i u luksuznim hotelima za 5x veći račun.

Potrebno je, takođe, odvojiti novac i za put i putno osiguranje, kao i džeparac i hranu.

Neki minimum ukupno svih troškova, za par koji u Petrovcu želi da ostane 7 dana, iznosi oko 700 EUR. Ovo važi ukoliko je putovanje u potpunosti u sopstvenoj režiji. Ukoliko se odlučite za turističku agenicu, možete proći i jeftinije, ali onda ste npr. ograničeni ponudom smeštaja same agencije.

Za porodicu se ovi troškovi naravno povećavaju, ako ne za sam smeštaj, onda definitivno za hranu i dodatne zabavne aktivnosti. Ipak, ukoliko krenete sa planiranjem letovanja na vreme i ugrabite rane popuste, letovanje u Petrovcu na Moru može biti veoma povoljno.

Uvek je dobro i pitati lokalce za preporuku, a ne škodi ni pretražiti Petrovac Crna Gora iskustva na internetu, uvek sa zdravom dozom zadrške. Na kraju, ukoliko odaberete Petrovac letovanje ove sezone, sigurni smo da se nećete razočarati.

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close
Online popust na putno osiguranje