Najlepše plaže u Španiji za letnju sezonu 2024

Španija je poznata po velikom broju raznovrsnih plaža koje će, bilo peskom, kamenom, špiljama ili lagunama, privući turiste svih vrsta. U ovom tekstu predstavićemo deset najlepših plaža u ovoj zemlji koje ove godine jednostavno morate posetiti. Pomenućemo plaže na samom kontinentu kao i one na nekim od ostrva koja pripadaju Španiji, pa ćete saznati šta svaka od njih ima da ponudi i po čemu je najpoznatija.

1. Plaža Bolonija

Playa de Bolonia je jedna od najlepših plaža na južnoj obali Španije, tačnije, u Andaluziji. Ova plaža je poznata po tananom pesku koji se prostire dužinom od skoro 4km i koji će učiniti da se osećati kao da hodate po oblacima — ako uopšte poželite da izađete iz toplog, bistrog mora.

Bolonia je poznata po velikoj peščanoj dini koja nosi isti naziv i blizu koje se kriju ruševine drevnog rimskog grada koji će biti savršena pozadina za po koji story na Instagramu. Okoliš takođe odiše neukrotivom daljinom i prošlošću zahvaljujući netaknutoj prirodi koja ga krasi, tako da ćete pored plivanja i ronjenja moći da se odmorite uz duge šetnje.

2. Kala Tarida

Cala Tarida takođe spada u najlepse plaže Španije. Cala Tarida se proteže na skoro kilometar uz zapadnu obalu Ibice, najveće od Baleara. Ova plaža je poznata po čistoj vodi i svilenkastom pesku veoma svetle boje, mada će za neke veća atrakcija biti kamenite formacije koje je okružuju.

Iako malo manja, ova plaža ima sve što će vam trebati da se opustite i provedete kao nikada pre. Tu su ležaljke i suncobrani, razni kafići i restorani, kao i nekoliko klubova u kojima možete provesti veče uz muziku i koktele. Mada, te se stvari na Ibici podrazumevaju!

3. El Cotillo

Mnogi idu na Tenerife, ali samo nekolicina naših putnika posećuje ostatak Kanarskih Ostrva koja takođe imaju da ponude mnogo toga. Jedno od njih je ostrvo Fuerteventura, dom plaže — to jest, niza plaža — pod nazivom El Cotillo.

Ova regija je poznata po dugačkim plićacima pogodnim za raznoversne aktivnosti i sport na vodi, a meki pesak biće savršena podloga za sunčanje. Moramo pomenuti, međutim, da neka mesta mogu biti poprilično kamenita jer je ovde tlo ipak vulkanskog porekla. Ako ne marite za malo kršovite prirode i volite elemente divljeg, ova plaža biće idealna za vas.

4. Kosta Del Sol

Tema su najpoznatije plaže u Španiji a pomislili ste da neće biti reči o Kosti del Sol? Grdno ste se prevarili! U ovoj regiji se možda ne krije najpoznatija plaža u Španiji ali je sigurno dom za neke od najpoznatijih u Malagi, čemu broj turista koji ih svake godine posećuje i svedoči.

Neke od najpoznatijih plaža u Kosti del Sol su Playa de Burriana, Playa Malapesquera, Playa de Maro i Playa del Ejido. Ove plaže imaju sve: od kafića i restorana do istorijskih znamenitosti luksuznih jahti i prodavnica. Tu su još i prelepa, raznovrsna priroda koja ih okružuje, tako da ćete moći i da plivate i da prošetate.

5. Kala De Algajarens

Takođe poznata i kao La Vall, plaža Cala Lgariarens se proteže uz severozapadnu obalu Menorce, jednog od Balearskih Ostrva. Iako o govorimo o samoj jednoj plaži, u pitanju su, zapravo, dve — Platja des Bot i Platja es Tancats — obe u malom zalivu, zaštićene kamenom s s obe strane. Ne dajte, međutim, da vas pomen na kamen prevari. Obe pčaže su poznate po finom, retkom pesku i dugim plićacima, što ih čini idealnim za porodice koje putuje s decom. Mala napomena: ove plažu su malo zabačenije, tako da na raspolaganju nećete imati restorane i kafiće na koje ste navikli, recimo, na Ibici.

6. Sotavento

Već smo pominjali Fuerteventuru, ali moramo se na tren vratiti na ovo ostrvo i reći par reči o plaži Sotavento, verovatno njegovu najpoznatiju plažu. Sotavento se proteže skoro devet kilometera, i za vreme oseke sama od sebe pravi novi zaliv i gomilu laguna od kojih će vam zastati dah. Ova plaža je savršena za početnike u plivanju i porodice s decom, kao i za one koji bi da surfuju. Takođe, kako je ogromna, ova plaža je odlična i za one koji bi da u miru i tišini sami provedu svoj odmor.

7. Playa De Muro

Ova šest kilometara dugačka plaža jedna je ne samo od najdužih već i najlepših i najmirnijih na Majorki. Plaža nije samo dugačka već i široka, s mnoštvom plićaka i dosta peska, što je čini idealnom za decu. Playa de Muro je takođe prepuna barova i restorana koji služe sve vrste lokalne kuhinje uključujući i neke mediteranske specijalitete koji će vas možda zavesti isto toliko brzo koliko i more.

8. Playa De Las Canteras

Vratimo se na tran na Kanarska Ostrva, tačnije na ostrvo Gran Canaria, dom plaže de Las Canteras, verovatno jednojm od najdužih urbanih plaža u čitavoj Evropi. Kada govorimo o urbanim sredinama i lučkim gradovima, uglavnom pomislimo kako je voda obavezno mutna a vazduh neprijatan, što u slučaju ove plaže nije nikako istina! Playa de Las Canteras je čista i sređena, idealna za plivanje, ronjenje i mnoge druge aktivnosti, na primer plovidbu čamcem. Ova plaža je jedno od omiljenih mesta ne samo za turiste već i domaćine, tako da ćete imati priliku da iskusite kanarsku kulture iz prve ruke.

9. La Concha

Pred kraj odlazimo na sever zemlje, do grada San Sebastian i plaže La Concha, najposećenijeg dela grada. Ova plaža se prostire dužinom od oko 1.5km i oblikom podseća na školjku, što objašnjava i njeno ime. Ovaj neobičan oblik daje plaži velik deo njenog karaktera a turistima priliku da uz dobar pogled na zaliv dočekaju zalazak sunca. Ako ste u stanju da to priuštite, preporučujemo neke od hotela i vila načičkanih uz obalu, pogotovo one blizu šetališta Paseo Nuevo!

10. Cala Millor

Iako vaše putovanje tek treba da počne, naše ćemo završiti na Majorki. Španija plaža ima na odmet, ali nam je ovo ostrvo ipak priraslo srcu, a kad vidite gde se sve možete okupati u turističkom centru Cala Millor, biće vam jasno i zašto!

Na španskom, cala millor znači „bolji zaliv”, i kada vidimo kako izgleda istoimena plaža, jasno nam je zašto celo mesto nosi to ime. Plaža je peskovita i široka a mora toplo i čisto, mada često zna biti malo većih talasa, u kom slučaju ćete hteti da sednete u neki od mnogobrojnih kafića dok se voda ne smiri. Sve u svemu, doduše, kada je vetar miran, plaža je idealna za decu, a i oni stariji će moći da uživaju u aktivnostima poput parajedrenja.

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close
Online popust na putno osiguranje