10 najlepših plaža u Hrvatskoj za letnju sezonu 2023

Ne morate putovati daleko kako biste biste se odmorili na plaži iz snova, i dovoljno je samo baciti pogled na susednu Hrvatsku kako biste se u to i uverili. Hrvatska obala krije ogroman broj jadranskih dragulja raznih vrsta, od peskovitih to stenovitih plaža i onih između, kao i mnoštva uvalica i malih zaliva čije će vas priroda (a i voda) naprosto očarati.

Ne zaboravite na putno osiguranje pre putovanja! Putno zdaravstveno osiguranje možete nabaviti online, a sve informacije o njemu možete pronaći na našem sajtu.

Ako planirate da posetite naše zapadne susede ove godine, ostanite s nama jer imamo listu na kojoj se kriju najlepše plaže u Hrvatskoj koje morati posetiti!

1. Banje (Dubrovnik)

Banje su najpoznatije kupalište u Dubrovniku, jednom od najpoznatijih gradova u Hrvatskoj, te stoga od nje i krećemo. Ono što ovu plažu čini posebnim je zasigurno njen fin pesak, ali tu je i fantastičan pogled na stari deo grada koji je udaljen na svega par minuta hoda. Na Banjama možete uživati ne samo u kupanju i sunčanju već i u gomili sportskih i turističkih aktivnosti, kao i nekom od klubova u blizini koji zalaskom sunca oživljavaju i čitavo mest pretvaraju u nezaboravnu žurku. Ukratko, ako tražite peščane plaže u Hrvatskoj, Banje moraju biti na vašoj listi.

2. Bonj (Hvar)

Radije biste nešto intimnije? Posetite Bonj, malu šljunčanu plažu na Hvaru. Bonj spada među najmirnije plaže sa hladom Hrvatska, mala je, i veoma čista. Ovde neće biti velikih gužvi, tako da ćete moći da uživate u suncu, piću i vodi neometano. Tu su takođe i pedaline za decu, ležaljke i čamci.

3. Bijela plaža (Šibenik)

Vratimo se u malo na obalu s Bijelom plažom, jednom od najposećenijih plaža u Šibeniku. Ovo je duga peščana plaža načičkana suncobranima i ležaljkama, a ako želite, dok se sunčate možete uživati u masažama i piću u nekom od barova koji će vam biti na raspolaganju. Imajte, doduše, na umu da se Bijela plaža nazali ne nekih 7 kilometara od grada, što će nekim možda biti problem. Ako se ipak odlučite da je posetite, bacite pogled i na malo etno selo koje se na njoj nalazi!

4. Dražica (Biograd)

Ako vas put odnese do Biograda, gradića u blizini Zadra, obavezno posetite Dražicu, glavnu gradsku plažu. Ova hrvatska plaža je poznata po velikom broju kafića i štandova, kao i po šetalištu koje se proteže čitavom njenom dužinom i privlači kako i šetače tako i one koji vole da se vozaju biciklom, trotinetom ili rolerima. Dražicu olikuje širok plićak i nekolicina tobogana, tako da spada u najposćenije hrvatske plaže za djecu u ovom regionu. Noću se ovde često organizuju razne manifestacije, a tu su i bazeni s morskom vodom, skuteri i čamci koje možete iznajmiti.

5. Vela plaža (Hvar)

Na petom mestu je još jedna hvarska plaža — Vela. Ovo je još jedna šljunčana plaža na ovom ostrvu, a poznata je i po velikim stenama koje je okružuju i čine pravi kontrast bistrom plavom moru u koje se spuštaju. Vela spada u najmanje plaže Hrvatske, tako da imajte na umu da ovde nećete pronaći klubove, restorane i kafiće. To, međutim, ne mora da bude loša stvar. Ljubitelji mediteranske kulture, na primer, imaće priliku da uživaju u ruralnoj atmosferi među starim kućicama i vilama iz 18. veka.

6. Zlatni rat (Brač)

Zlatni rat je za mnoge najlepša plaža u Hrvatskoj, i to s razlogom. Ova plaža grli podmorski greben i sačinjena je od finom zlatnog peska koji će učiniti da se osećate kao da hodate po oblacima. Zahvaljujući vertu i morskim strujama, ova plaža često menja oblik, tako da ćete svake godine uživati u nečem novom. Ova plaža je na oko 20–30 minuta hoda od mesta Bol, tako da vredi protegnuti noge i bućnuti se u azurnom moru koje je krasi. Ako vam se ne šeta, do plaže možete stići i brodićem.

7. Rajska plaža (Rab)

Među najlepše plaže hrvatskog primorja spada i Rajska plaža na ostrvu Rab. Ova plaža se prostire na oko 2 kilometra i sva je od peska, tako da ako tražite plaže za decu u Hrvatskoj, budite sigurno da će Rajska plaža biti idealan izbor za vas. Pored peska i širokih plićaka, tu je i čisto more nagrađeno tzv. Plavom zastavicom koja garantuje higijenu na visokom nivou. Naravno, sve sportske i turističke aktivnosti na koje ste navikli se podrazumevaju, tako ćete moći da uživate u odbojci, piciginum, parasejlingu, itd.

8. Peharovo (Lovran)

Ne možemo pominjati najlepše plaže Hrvatske a ne reći nešto o Peharovu, maloj plaži u selu Lovran. Ako su vam mir i tišina u prvom planu, ne čitajte dalje. Peharovo je poznato po netaknutoj prirodi, zelenilu i borovima koji će vas privući isto koliko i more i pružiti vam neverovatan hlad. Ovde nema gužvi, tako da ćete moći da uživate u kupanju, intimnim momentima, dugim šetnjama i raznim drugim aktivnostima, a gostoljubivi lokalci će učiniti sve da se osećate kao kod kuće.

9. Sakarun (Dugi otok)

Tema su najlepše hrvatske plaže a nema reči i Sakarunu? Grdno ste se prevarili! Sakarun spada u najbolje pješčane plaže u Hrvatskoj. Kao i Peharovo, ova plaža je poznata po borovim šumama u kojima možete potražiti hlad i skloniti se kada sunce postane previše vruće. Rajska plaža je duga svega nekoliko stotina metara, ali se zbog jednako dugog plićaka ubraja u najlepše plaže za decu u Hrvatskoj.

10. Plava plaža (Vodice)

Za kraj imamo Plavu plažu u Vodicama. Ova plaža je pravi spoj svega onog što smo do sada videli: ima peska, šljunka i betona, a tu su razni kafići i barovi, prodavnica, dečja igrališta, teretana na otvorenom, kao i mnoštvo tobogana na vodi koji će onim mlađim držati pažnju satima. Plava plaža je dugačka oko 1 kilometar, i gotovo čitavom svojom dužinom obiluje borovima koji će vam pružiti sklonište od sunca i dati vam priliku da malo predahnete. Imajte na umu, međutim, da je ova plaža dosta popularna, tako da ćete možda morati malo poraniti kako biste našli dobro mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice


Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close