Kompletan vodič za letovanje u Turskoj

Koliko dugo traje letnja sezona u Turskoj?

Ako je letovanje u Turskoj jedan od vaših izbora ove godine, na pravom ste mestu. U ovom kompletnom vodiču za Turska letovanje 2024 ćete naći sve potrebne informacije, počevši od informacijama o letnjoj sezoni.

Letnja sezona počinje u aprilu a završava se u oktobru, pa je letovanje u septembru u Turskoj idealno za sve koje hoće da zaobiđu pik sezone. Ipak, ako niste u prilici da birate mesec kada idete, Turska nudi po nešto za svakog.

Pre odlaska na letovanje u Tursku ne zaboravite putno osiguranje. Potpuno online rezervišite svoje putno osiguranje i krenite u Tursku bez ijedne brige.

Kada je najbolje ići na letovanje u Tursku?

Tačno je da letovanje septembar Turska zvuči idealno, ali da li je to to zaista tako? Neki bi rekli da je uvek dobro vreme za vaše Turska letovanje, ali istina je da će datum vašeg putovanja uglavnom najviše zavisiti od vremenske prognoze.

Ako planirate letovanje u Tursku sa bebom, ili generalno letovanje u Tursku sa decom, želećete da izbegnete prave letnje vrućine. Tako da se odlučite za početak i kraj letnje sezone, to jest april-maj ili septembar-oktobar.

Potrebna dokumenta za ulazak u Tursku

Bilo da planirate letovanje u Turskoj sa malom decom ili prijateljima, svako mora imati važeća dokumenta za prelaz preko granice i pasošku kontrolu. Ta dokumenta uključuju:

  • Važeći pasoš
  • Važeća lična karta

Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od 6 meseci nakon prvog ulaska. Takođe se savetuje i posedovanje međunarodnog osiguranja.

Kada je u pitanju letovanje u Turskoj bezbednost, savetuju se mere predostrožnosti i opreza od incidenta iz 2022. godine. Pratite vesti i savete lokalnih organa vlasti.

Kako je najbolje ući u Tursku?

Vaš ulazak u Tursku će mahom zavisiti od toga gde odsedate i sa kime letujete. Bilo kako bilo, u ovu zemlju možete ući svim putevima.

Razmislite o tome kako volite da putujete — da li volite da razgledate dok se vozite, ili ipak želite sebi da uštedite vreme. Ljudi uglavnom do Turske stižu avionom jer tako uštede na odmoru koji su platili i imaju više vremena za obilaske.

Koliko košta letovanje u Turskoj?

Ono što ponekad odbija turiste iz naše zemlje je činjenica da letovanje Turska uopšte nije jeftino. Mada, opet sve zavisi gde želite da odsednete. Ako niste sigurni u letovanje u sopstvenoj režiji, uvek možete da poklonite svoje poverenje nekoj od agencija.

U agencijama, možete letovati u Turskoj za samo 225€ po osobi u hotelima sa 2 zvezdice. Ako želite posetiti hotele i rezortove sa 5 zvezdica, moraćete da izdvojite do neverovatnih 4.000€ po osobi. Dobro razmislite i kupite svoj aranžman na vreme.

Šta sve poneti na letovanje u Tursku?

Sada kada ste već odlučili da je letovanje Turska prava stvar za vas, javlja se pitanje: šta poneti na letovanje u Tursku? Nezavisno od Turska letovanje destinacije koju ste odabrali, lista ostaje ista. Evo šta vam savetujemo da ne zaboravite:

  • Putne i lične isprave
  • Kremu za sunčanje
  • Elektroniku i punjače
  • Iglu i konac
  • Putnu apoteku

Naravno, pakujte garderobu i odeću u zavisnosti od vremenskih uslova u mestu u koje idete.

Najlepša mesta u Turskoj za letovanje u 2024

Verovatno se već sada pitate koje je najbolje mesto u Turskoj za letovanje, a na ovo pitanje nema samo jedan tačan odgovor. Pa hajde da saznamo gde ići u Tursku na letovanje.

Kušadasi

Prvi odgovor na gde u Tursku na letovanje je uglavnom uvek Kušadasi. Neki smatraju i da je najbolje mesto za letovanje u Turskoj, dok drugi kažu da je idealna destinacija za Tursko letovanje samo leti, recimo u junu.

Bilo kako bilo, ovo je idealno Tursko letovanje za decu i Tursko letovanje za mlade baš zbog svoje popularnosti i lepote, kao i raznim aktivnosti koje će vam na plažama privući pažnju, pa ne propustite da vidite zašto ga državljani Srbije toliko vole.

Antalija

Ako ipak želite da odsednete u nekom luksuznom hotelu u jednoj od Turskih metropola, Antalija je odličan izbor. Ovo je čak možda idealno Turska porodično letovanje jer u ovom gradu možete i da obilazite znamenitosti a i da posetite Konjalti, za koju mnogi misle da je najlepša plaža u Turskoj.

Belek

Malo dalje od Antalije, nalazi se novo turističko naselje Belek. Odlikuju ga luksuzni hoteli i najlepše plaže u Turskoj, pa zato i za njega samog misle da je najlepše mesto u Turskoj za letovanje.

Belek je takođe poseban i po svojim borovim i eukaliptus šumama, kao i mnoštvu golf terena. Pa ako ste ljubitelj golfa ili želite da se oprobate, ovo je vaše Turska letovanje u septembru.

Alanja

Tražite savršeno mesto za vaše Turska letovanje u maju sa društvom? Predstavljamo vam Alanju, gradić koji ima sve što vam je potrebno. Pored prelepih peščanih plaža i modernog grada, Alanja nudi mnoštvo kafića, barova i klubova, što ga čini idealnim za ljude kojima je noćni život prioritet gde god da odu. Verujemo da su ovde sjajne žurke!

Bodrum

Pored Kušadasija, verujemo da ste čuli i za Bordum. Kada su u pitanju Turska najlepša mesta za letovanje, ovaj lučki grad je definitivno na vrhu mnogih lista. To je zato što je ovaj grad koliko moderan toliko i tradicionalan i istorijski.

Pored najbolje plaže u Turskoj, dakle, možete obići i raznorazne istorijske znamenitosti. Kako Bodrum nudi od svega po malo, idealno je Turska letovanje sa decom.

Kemer

Ako je Turska letovanje u julu ono što želite, Kemer je možda prava stvar. Iako pik sezone znači da su temperature visoke, planinski venci koji okružuju ovaj grad će vam pomoći da ih prebrodite

Ali ono što možda još uvek ne znate je da se ovde nalaze najlepše plaže Turske. Pored toga, ovaj grad je možda savršen za vaše Turska letovanje sa bebom jer je miran, sa umerenom temperaturom tokom letnje sezone.

Side

Ako vam je nebitno kada idete ne letovanje jer vam nije mnogo stalo do plaža već do obilaska gradova, možda je Turska letovanje u oktobru pravo vreme da putujete. A gde? Posetite antički lučki grad Side.

Pored obilaska ovog idiličnog grada, možete videti i ruševine nekadašnjeg antičkog grada. Prizori koje ćete tamo zateći su možda lepši i od najlepše plaže koje Turska ima da ponudi.

Marmaris

Još uvek ne znate šta da radite i gde da idete za vaše letovanje Turska septembar? Možda je Marmaris baš ono što vam je potrebno. Ovo je turistički grad koji ima sve: akva parkove, istorijske znamenitosti, šoping centre, plaže, provod.

Bilo da ste sa decom, sami ili sa prijateljima, ovo Tursko mesto će vam definitivno ostati u sećanju i uvek ćete mu se vraćati.

Najlepše plaže u Turskoj

Nekoliko puta smo spominjali najlepše plaže u Turskoj i istina je da su one svuda! Ipak, izdvojićemo tri koje morate posetiti ako ste ljubitelj izležavanja na pesku.

Konjalti (Antalija)

Plaža Konjalti će učiniti da imate najlepše letovanje u Turskoj. Ova meštovita plaža ima da ponudi za svakog po nešto. Pretežno je peskovita, dok su neki delovi i šljunkoviti i stenoviti, pa budite oprezni. Krasi je planinski venac Taurus koji se izdiže u pozadini, a boravak na ovoj plaži se smatra rajem za sva čula.

Cirali (Kemer)

Ako vam je cilj letovanje u septembru Turska, razmislite ponovo jer u avgustu na plaži Cirali možete videti nešto sasvim posebno. Kao i većina drugih plaža u Turskoj, Cirali je satkana od sitnog peska.

Ali ono što je posebno je to što na ovoj plaži kornjače ležu jaja. U avgustu, male bebe izlaze na površinu i hrle ka moru, što je nešto što prosto morate videti.

Kleopatra (Alanja)

Nazvana po drevnoj kraljici Egipta, plaža Kleopatra pleni svojom jednako neobičnom lepotom. Posebna je po svom belom pesku za koji se veruje da je donet iz drevne Aleksandrije. Bilo da je ova plaža zaista napravljena za Kleopatru ili ne, ona će učiniti vaše letovanje u Turskoj septembar posebnim.

Početak avanture!

Predstavili smo vam neka najlepša mesta u Turskoj za letovanje, pa nema potrebe da pretražujete “Turska letovanje mesta” i gubite vreme. Bilo da planirate vaše Turska letovanje u oktobru ili nekom drugom mesecu, Turska najbolja mesta za letovanja vas čekaju. Srećan put!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close