Kompletan vodič za letovanje u Beleku

Ako želite da pobegnete iz grada i odmorite se, Belek, Turska, letovanje je prava stvar za vas. Ovo simpatično turističko naselje se nalazi svega 30km od metropole Antalije i pravi je mali raj.

Letovanje u Beleku je možda malo drugačije od onoga na šta ste do sad navikli. Kako je u pitanju turističko naselje, ovde je život malo sporiji i garantuje uživanje u svakom smislu te reči.

Ali ne brinite — i u Beleku možete naći noćni život, luksuzne hotele i mnogobrojne golf terene po kojima je ovo mesto i poznato. Pa, ako želite da letujete na malo drugačiji način, nastavite da čitate!

Kada je najbolje postetiti Belek (iz iskustva)?

Belek je pravo mediteransko naselje, pa ga takva klima i odlikuje. Kako nije mnogo udaljen od Antalije, njihova klima se ne razlikuje mnogo. Za razliku od Antalije, međutim, turistička i letnja sezona u Beleku je ograničena samo na nekoliko meseci kada je vreme sunčano i lepo (jun–septembar).

U junu, julu i avgustu skoro i da nema kiše, a dani su pretežno sunčani. Ali, ljudi koji su letovali u Beleku iz iskustva kažu da je ovo naselje najbolje posetiti pred početak ili kraj sezone. Iako je jul potpuno suv mesec, prosečne maksimalne temperature dostižu i 35℃, što je vrućina koju se savetuje da izbegnete. Da, isti savet važi iako najviše vremena provodite pored vode.

Možda je najbolje da posetite ovo turističko naselje u mesecima kao što su jun, avgust i septembar. U ovom periodu je dovoljno toplo da posetite plaže u Beleku i uživate ali i da izbegnete vrućinu i gužvu pika letnje sezone.

Kome će najviše prijati letovanje u Beleku?

Noćni život u Beleku itekako postoji jer, iako je u pitanju turističko naselje, u ovom mestu i dalje ima 75.000 stanovnika. Posetioci koji vole da se provode i đuskaju moći će, dakle, da nađu klubove i barove koji im odgovaraju, a pored toga, mislimo da je Belek idealno odmaralište za porodice i ljude koji dolaze na letovanje da se odmore i opuste.

Takođe, Belek je savršen za sve ljubitelje golfa i one koji bi želeli da se u njemu okušaju. Ovde ima veliki broj golfskih terena (preko 10!) na kojim možete da uživate ili čak pohađate časove golfa. Ipak je to nešto po čemu je Belek poznat! Ljubitelji prirode će takođe uživati ovde jer je Belek stanište velikom broju različitih vrsta ptica od kojih je jedna i zaštitnica ovog mesta — sova.

Najbolje plaže u Beleku

Nema dobrog letovanja bez izležavanja na plaži i upijanja sunčevih zraka, a kada je u pitanju Turska, Belek, plaže su nezaobilazne.

Plaže u Beleku su uglavnom peščane, sa sitnim i mekim peskom i nebo-plavom vodom. Iako je ovaj opis dovoljan da zamislite kako plaže izgledaju, njihove lepote su i dalje nešto što morate da vidite sami. Sve plaže u Beleku su javne, sa obližnjim barovima, restoranima, kao i ležaljkama i suncobranima za iznajmljivanje.

Koja od ovih plaža je najbolja je subjektivno, pa treba da ih posetite i odredite sami. Evo njihovih imena:

 • Belek plaža
 • Kadrije
 • Bogazkent

Šta sve možete raditi i videti u Beleku?

Iako plaže u Beleku nisu mnogobrojne, postoji još načina da se u ovom turističkom naselju opustite i zabavite. Znamenitosti u Beleku nisu toliko brojne, ali i dalje su lepe i treba ih posetiti. Pored toga, kao što smo napomenuli, ovde je život usporen. Akcenat je na uživanju i opuštanju, pa se možda čini kao da nemate puno toga da radite. Ali ne brinite — aktivnosti su tu, samo ih treba pronaći.

A da vam skratimo traženje po internetu, izdvojili smo nekoliko interesantnih stvari koje možete raditi kada posetite Belek, Turska. One su:

 • Poseta tematskom parku Land of Legends (zovu ga i Diznilendom Antalije)
 • Časovi golfa
 • Poseta amfiteatru Aspendos
 • Obilazak Pamukale bazena
 • Safari džipovima kroz planinu Taurus

Belek je sjajna početna tačka za razne avanture, i isto tako sjajno odmorište kome se vraćate tokom dugog dana.

Najbolji smeštaj u Beleku

A da bi posetili ovu oazu mira, neophodan vam je Belek, Turska, smeštaj. Tako da je pravo vreme da se zapitamo: gde odsesti u Beleku? Opcije su mnogobrojne i kreću se između rezorta, hotela i privatnih smeštaja.

Kako ovo turističko naselje nije veliko kao Antalija, gledajte da vam smeštaj bude u skladu sa vašim prioritetima. Ako vam je izležavanje na plaži na prvom mestu, onda je smeštaj u rezortu odlična ideja. Sa druge strane, ako želite da idete u avanture i budete samostalni, privatni smeštaj Belek je ipak prava stvar za vas.

U privatni smeštaj spadaju kako i apartmani, Belek, tako i kuće i vile. Ovakav smeštaj možete da birate u skladu sa vašim mogućnostima. Mi ćemo vam preporučiti neke od popularnih hotela i rezortova koji su se turistima svideli:

 • Alva Donna Exclusive Hotel & Spa
 • Rixos Premium
 • Robinson Nobilis
 • Paloma Grida

Sav privatan smeštaj u Beleku možete potražiti na sajtovima kao što su Booking i AirBnB.

Koliko košta letovanje u Beleku?

A sada se bavimo najbitnijom temom: koliko košta letovanje u Beleku? I u ovom slučaju, cena vašeg letovanja će zavisiti samo od vaše organizacije. Bilo da vam se sviđaju Belek apartmani ili možda neki rezort, razne agencije mogu da pronađu nešto baš po vašem ukusu.

Kada smo kod agencija, cena aranžmana za letovanje u Beleku se kreću od oko 600€ pa sve do 1.200€. U ove aranžmane su, naravno, uključeni vaš Belek, Turska, smeštaj kao i cena putovanja. U većini smeštaja ćete imati samo doručak ili doručak i večeru, pa su i troškovi hrane delimično pokriveni.

A ako bi da putujete u sopstvenoj režiji? Cene privatnih smeštaja se kreću od oko 500€ za nedelju dana a cena povratne avionske karte je oko 250€. Sa tim na umu, mislimo da je već sada očigledno da bi vam se više isplatilo da kupite neki agencijski aranžman. I ne zaboravite putno osiguranje!

Spremite se, polećemo!

Nadamo se da ste u ovom vodiču našli sve neophodne informacije za vaše sledeće putovanje u Belek. Bilo da putujete sa agencijom ili u sopstvenoj režiji, ubeđeni smo da će vam opuštanje kakvo garantuje Turska, Belek biti nezaboravno. Srećan put i uživajte!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close
Online popust na putno osiguranje