Najbolji kampovi u Crnoj Gori na moru za letnju sezonu 2024

Da li ima išta bolje kada želite da pobegnete iz grada nego odlazak u prirodu? Ako ste avanturista koji se ježi od pomisli na tradicionalno letovanje i pre vidite sebe kako kampujete uz zvuk talasa, morate se uputiti na Jadransko primorje, gde komšijska Crna Gora nudi letovanje u kampovima.

Kamp prikolica sa dve leželjke u zalasku sunca

Kada se pominje Crna Gora i leto, svi pričaju o apartmanima i hotelima, ali zapravo, kampovi u Crnoj Gori na moru su mnogobrojni. Što je jako značajno, dosta kampova je otvoreno tokom cele godine i nude vrhunski kvalitet. Pogledajte našu listu 6 najboljih kampova u Crnoj Gori na moru i odaberite svog favorita.

Kampovanje iziskuje pravu organizaciju, a nemojte zaboraviti da obezbedite svoje putno osiguranje. Čak i da se setite u poslednjem trenutku, na našoj stranici možete u par klika obezbediti putno osiguranje za sebe i svoju porodicu i otići na kampovanje mirne glave.

1. Auto-Kamp Safari (Ulcinj)

Žena sedi pored svog kampera i kampuje u šumi pored mora kod Ulcinja u Crnoj Gori.

Maštate o tome da spavate na samoj obali mora? Na listi na kojoj su kampovi na moru u Crnoj Gori, ovaj kamp je definitivno broj jedan. Zapravo, kada se spomene letovanje u kampovima Crne Gore, oni koji ne praktikuju ovakvu vrstu odmora pomisle samo na Safari.

Nalazi se na Velikoj plaži pored Ulcinja. Sama lokacija je jako blizu vode, na 50 metara. Sa druge strane štiti vas borova šuma, pa je ova lokacija idealna ako želite i kamp i more. Ukoliko dolazite svojom kamp-prikolicom, Safari će vam obezbediti sve uslove za kampovanje po najvišim standardima: električni priključak, sanitarni čvor, toalet, čak i Wi-Fi!

Ima i onih koji žele avanturu, ali u kontrolisanim uslovima. U auto-kampu Safari i za to postoji rešenje. U ponudi kampa imate mobilne kućice tik uz more. Ovakvu vrstu odmora mogli bismo čak da nazovemo glamping ili glamurozno kampovanje. U prirodi ste, ali vas neugodni momenti tradicionalnog kampovanja ne dotiču.

Najbolja stvar je što je ovaj kamp otvoren tokom cele godine, pa ne morate razmišljati o tome da se strogo uklopite u letnju sezonu.

2. Auto-Kamp Oliva (Bar)

Oliva, nalazi se na 12 kilometara od Bara na putu ka Ulcinju u zalivu Maslina, Utjeha. Takođe je smešten na samoj obali mora, u hiljadugodišnjem maslinjaku. Plaža pored koje se nalazi je jedna od najčistijih plaža Jadrana, pa ćete na njoj videti kako se ponosno vijori plava zastavica, njeno međunarodno ekološko priznanje.

Sam kamp ima kapacitet od 25 do 30 kamping jedinica, a otvoren je tokom cele godine. Poseduje toalet, kupatilo sa toplom vodom i spoljni tuš, posebnu prostoriju za pranje veša i sudova i WiFi. U blizini se nalaze prodavnice i restorani, te bi zaista bilo čudno da vam išta zafali na ovom čarobnom mestu.

Odavde možete ići taksi-brodićima do susednih gradova, na druge plaže i ostrva, a za svaki slučaj u okviru kampa postoje i apartmani.

3. Maslina Camping (Petrovac)

Staro drveće maslina u kampu Maslina u Crnoj Gori

Na 2 kilometara od Petrovca, Crna Gora otkriva još jedan sa liste auto-kampovi: Maslina Camping. Ovaj kamp je idealan ako vam je ipak primaran boravak u prirodi, a ne plaža. Nalazi se u gustoj šumi punoj maslina, hrastova, drveća nara i jasenova. Za prave zaljubljenike u prirodu ovo je prizor za poželeti. Ipak, ako poželite da se bućnete u morskoj vodi, neće vam trebati puno vremena do plaže. Najbliža je Buljarica do koje se stiže laganim korakom za manje od 10 minuta.

A kada se uželite gradske vreve ili vam bilo šta drugo zatreba, za pola sata šetnje od kampa možete stići do Petrovca.

I ovaj kamp sadrži sve što vam je neophodno: parking, tuševe, toalet, struju, WiFi. Kažu da ko jednom ode u kamp Maslina, obavezno ga poseti i sledeće godine.

4. Auto-Kamp Utjeha

Žena i dva dečaka sede u hladu kod svog kampa u maslinjaku u Crnoj Gori.

Utjeha, nalazi se nadomak auto-kampa Oliva, tako da su uslovi boravka jako slični. Pristupačna vam je jedna od najčistijih plaža na Jadranu, okruženi ste maslinjacima i imate mogućnost obilaska kako susednog Bara i drugih mesta ili plaža brodićem.

Veličine je kao i Oliva, a ima sve neophodne uslove kao što su spoljni i unutrašnji tuševi, toalet, sudopera, mašina za pranje veša, WiFi, kao i priključak za solarnu energiju. Da li ima išta bolje za ljubitelje prirode i ekologije?

5. Full Monte (Herceg Novi)

Noć u kampu Full Monte u Crnoj Gori, šatori i zvezdano nebo.

Ovo je tradicionalni kamp u odnosu na ono što smo vam do sada predstavili na listi kampovi, Crna Gora. Šta to znači?

Nikakva vrsta glampinga ne postoji u okviru ovog kampa. S obzirom da je on za posetioce sa jakom ekološkom svesti i ljubavi prema prirodi, možete biti smešteni u svojim ili iznajmljenim šatorima. Odeća može biti opcionalna i broj posetilaca je ograničen, pa bi najbolje bilo kontaktirati domaćine za sva pitanja koja imate. Ovaj kamp definitivno treba rezervisati na vreme.

Full Monte nudi jedinstveno ekološki-orijentisano iskustvo, ali ne brinite, nećete biti ostavljeni sami sa svojim šatorom. Ponuda obuhvata i zajedničku kuhinju sa frižiderom, hranu koja se pravi pomoću namirnica iz organske proizvodnje, kao i parking koji je udaljen od mesta kampovanja. Domaćini ne žele da išta zasmeta vašem doživljaju prirode. Postoji i prostorija za druženje, kao i biblioteka.

Sama lokacija je na 30 minuta od dubrovačkog aerodroma Plitvice i na 15 minuta vožnje od centra grada Herceg Novi. Ovaj kamp idealan je za prave zaljubljenike u prirodu, za ljude koji vole aktivan odmor i za sve koji nesmetano žele da gledaju u zvezde tokom noći.

6. Zlokovic (Bijela)

Zlokovic, mali porodični kamp nije otvoren tokom cele godine, a nalazi se na samom kraju Bijele, na 12 kilometara od Herceg Novog. Kamp je miran i uvučen. Ima svoju plažu i restoran. Pošto je smešten između mora i glavnog puta, naročito je atraktivan za bicikliste koji mogu da obiđu obližnja mesta uz kratku vožnju. U blizini se nalazi i ronilački klub, pa imate opciju i aktivnosti na vodi.

Tu su prodavnice i pekare, a od usluga u samom kampu imate zajedničku kuhinju, tuševe, toalet i internet.

Izbor je težak, ali…

Crna Gora postaje sve atraktivnija za kampere i avanturiste. Svake godine ima sve više kampova, a posetioci kažu da svakom posetom postaju sve bolji. Koji god da odaberete sa naše liste, sigurni smo da se nećete pokajati!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close