Najlepša mesta na moru u Crnoj Gori za letnju sezonu 2024

Razmišljate o letovanju na moru u Crnoj Gori, ali ne znate za koje mesto da se odlučite? Bez brige. Vi smislite kad, sa kim i kako, a mi vam otkrivamo 10 mesta u Crnoj Gori na moru koja morate posetiti. Da li ćete obići samo jedno ili više njih, ostaje na vama, ali ovo je lista koju definitivno morate sačuvati dok ne posetite svako mesto bar jednom.

Za potpuno bezbrižno uživanje, obavezno obezbedite i putno osiguranje. Svoje putno osiguranje sa lakoćom možete organizovati na našem sajtu.

1. Herceg Novi

Herceg Novi kuće pored mora sa logotipom osiguranja

Grad hiljadu (i više) stepenica oduševiće sve koji ga prvi put posećuju, a oni koji „ponavljaju” osećaće se kao kod kuće. Da biste došli do njega morate proći kroz predivni Bokokotorski zaliv. Ako se pitate šta to ima Herceg Novi što konstantno privači turiste, ne bismo znali od čega da krenemo. Hajde da prvo spomenemo bezbroj plaža u Novom i okolini. Bilo da ste ljubitelj peska, šljunka ili betona, naći ćete nešto za sebe, ali ima ih toliko da je skoro nemoguće sve obići.

Ako želite da šetate, obilazite ili idete u noćni provod, Herceg Novi kaže: Može! Osim klubova i diskoteka, organizuju se brojni muzički i filmski festivali. Poznato šetalište Pet Danica nećete moći da zaobiđete, a gde god da ste smešteni, savetujemo da posvetite bar jedno popodne obilasku Starog grada.

2. Budva

Lepa peščana plaža u Budvi sija tokom noći.

Budva je prva destinacija koja pada na pamet kada pominjemo najlepša mesta u Crnoj Gori na otvorenom moru. Važi za prestonicu zabave, ali i mesto sa prelepim gradskim plažama i Starim gradom. Za Budvu se leti uvek traži smeštaj više, ali ovaj gradić nekako uvek nađe način da ugosti sve koji bi da ga posete.

U njoj ćete videti mlade željne zabave, ali i Budva je takva, mladog duha, vesela i bučna. Ako je niste posetili, odaberite pravi trenutak za to jer ovu lepoticu morate videti!

3. Bar

Iako ključna tačka za sve koji putuju vozom, Bar nepravedno ostaje u senci Kotora, a i sam ima bogatu ponudu za razgledanje znamenitosti i obilaske.

Treba pomenuti i pregršt plaža u njegovoj okolini, svaka različita od one prethodne, pa se za svakog može naći ponešto. Ono što jeste zajednično za plaže Barske rivijere je zaleđina koju čine stene i borova šuma. Zbog ovoga je boravak na plažama ovog kraja višestruko koristan za zdravlje. Zamislite da odlazite na more i planinu o jednom trošku!

4. Kotor

Kotorski zaliv i grad Kotor obasjani narandžastim nebom u zalasku sunca.

Kotor je vremenom postao najromantičnije mesto i simbol za Bokokotorski zaliv. Stari grad je najpoznatiji deo Kotora. To je istorijski centar u kome možete videti katedrale, crkve, muzeje i ostale arhitektonske znamenitosti. Tu se čuva istorija i tradicija Kotora i čitave Boke.

U Starom gradu imate i puno prilika za šoping. Za obilaženje možete odvojiti čitav jedan dan i verovatno vam ne bi bilo dovoljno. Ako želite da se okupate, Kotor ima svoju gradsku plažu.

Obavezno je popeti se na zidine grada. Nije uvek lako, ali vredi, a to ćete shvatiti tek na kraju ovog alpinističkog poduhvata. A kada ste se već popeli, moraćete da napravite koju sliku jer je pogled koji se pruža sa zidina zaista veličanstven!

5. Bijela

Ovo malo mesto predstavlja dragulj za ceo Bokokotorski zaliv. Poslednjih godina prihvata sve više turista, i sve više se ulaže u njegov smeštaj. Na spisku na kome se nalaze gradovi koji čine Bokokotorski zaliv, Bijela se ističe svojim finim plažama i čistom vodom. Zbog toga je idealna za odmor porodica sa decom i svih koji su željni mirnog letovanja.

Bijela je zbog svog položaja pogodna za obilaženje celog zaliva i ima jako umerenu klimu. U ovom mestu možete se kupati čak 180 dana u godini!

6. Orahovac

Na skriveno te vodim mesto - Orahovac! Ako želite miran odmor i smeštaj blizu mora, uputite se u pravcu Orahovca. Ovaj primorski gradić nalazi se na 8 kilometara od Kotora i predstavlja sve ono što letovanje u malom mestu u Bokokotorskom zalivu može da pruži. Ovde možete leškariti na plaži po ceo dan ili doći kada vam se prohte jer uvek ima mesta. Ne morate da se gurate sa ostalim turistima, a istovremeno otkrivate energiju malog morskog naselja.

7. Perast

Grad Perast na moru sa odsjajem u vodi

Na 14 kilometara od Kotora nalazi se Perast. Prosto je nezamislivo posetiti Kotor i ne svratiti u Perast, jedno od najlepših mesta na moru koje nam nudi Crna Gora. Ovo je gradić koji će vas na trenutak odvesti u 18. vek, kada je i bio izgrađen.

Iako mali, Perast ima svoju gradsku plažu. U njemu ćete uživati u mirnom odmoru, arhitekturi i prirodi. Ne zaboravite da je blizu Perasta poznato veštačko ostrvo, Gospa od Škrpjela, koje takođe možete posetiti.

8. Petrovac

Plaža Lučice sa suncobranima i ležaljkama okružena prelepom prirodom.

Pre svega je poznat po lepim, a neki kažu i najlepšim plažama budvanske rivijere. Iako mali grad, ima širok izbor smeštaja, pa možete birati između hotela, vila, apartmana ili soba. Glavna plaža u Petrovcu ima pesak crvenkaste boje, a ako ste spremni za malo avanture, savetujemo vam da posetite i dve plaže u okolini, Buljarica i Lučice.

Iako Petrovac ima ponudu za sve generacije, najpopularniji je među porodicama sa decom.

9. Dobrota

Na spisku za najlepša mesta na moru u Crnoj Gori mora se naći i Dobrota, maleni grad na obali Bokokotorskog zaliva. Ovo mirno mesto sa plažom dužinom celog naselja je idealno ako želite da pobegnete od buke. Kažu da je u Dobroti najbolji pogled na Boku, ali bi najbolje bilo da to proverite sopstvenim očima.

10. Rose

Devojka pozira na suncu u Luštici u Crnoj Gori.

Ovo seoce nalazi se na poluostrvu Luštica, sa desne strane ulaza u zaliv. Pripada opštini Herceg Novi, a ima izgled tipične mediteranske varoši. Van sezone broji desetak stanovnika, ali taj broj se promeni u nekoliko stotina tokom leta.

Ovo je jedno od omiljenih letovališta za sve koji vole mir, prirodu i čistu vodu. Bilo da ste u ovom mestu ili u blizini, odvojite jedan dan da uživate na čarobnom poluostrvu Luštica.

A za kraj

Znamo da što je veći izbor, to je teže odlučiti. Ipak, ne bismo mogli da se odreknemo nijedne tačke sa liste jer svaka predstavlja najlepša mesta na moru u Crnoj Gori na svoj način. Ne morate sve obići u okviru jednog letovanja, ali gde god da se uputite, potrudite se da uživate u svakom trenutku.

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close