Najlepše plaže u Crnoj Gori za letnju sezonu 2024

Vreme je da se otvore internet pretraživači i krene u pohod na savršeno letovanje 2024! Bez obzira na to da li putujete sami, s porodicom, prijateljima ili u paru, Crna Gora ima mnogo toga da ponudi za svačiji ukus.

U ovoj maloj zemlji možete pronaći pregršt divnih atrakcija - uključujući i najlepše divlje plaže u Crnoj Gori, ali i najpopularnije turističke destinacije sa mnogo zabave i dešavanja. Izbor je na vama!

Luka na Jadranskom moru sa jahtama i palmama

Nadamo se da ćemo vam olakšati putovanje i odabir najlepših plaža u Crnoj Gori za letnju sezonu 2024. Želimo vam fantastično leto, a tu smo i ako vam zatreba putno osiguranje. Svoje putno osiguranje možete rezervisati 100% online, za samo par minuta i klikova.

10 najlepših plaža u Crnoj Gori

Sve najbolje plaže u Crnoj Gori treba videti uživo, ali kao najbolja druga opcija - mi ćemo preneti naše utiske da bismo vam pomogli u donošenju odluke. Verovatno ste i ranije kucali u pretraživač ‘’Crna Gora najlepše plaže’’ ili ‘’peščane plaže za decu u Crnoj Gori’’, ali naša ideja je da ovde imate sve na jednom mestu - od Budve do Boke, preko Herceg Novog, Ulcinja, Petrovca… odlučili smo da pokrijemo baš sve najbolje!

1. Bečići (Budva)

Peščana plaža u Bečićima sa slamenim suncobranima i ležaljkama.

Plaža Bečići važi za jednu od najvećih na južnom Jadranu, a dugačka je čak 2km. Peščane plaže u Crnoj Gori su generalno impozantne, ali Bečići su s razlogom prva opcija mnogih turista. Sama plaža ima mnogo atrakcija i zabavnih aktivnosti, a do nje se lako dolazi automobilom ili organizovanim prevozom.

Ova peskovita plaža je na pojedinim delovima široka 100m tako da se nećete osećati skučeno, a duž nje se nalazi i veliki broj restorana tradicionalne kuhinje, kao i kafića za zaslužen predah od sunca.

2. Kraljičina Plaža (Sveti Stefan)

Kraljičina plaža u Crnoj Gori sa bistrom plavom vodom okružena drvećem.

Iako je bila zatvorena za turiste u prethodne dve godine, Kraljičina plaža, kao i ceo Sveti Stefan, mami uzdahe turista širom sveta. Kralj Nikola je s razlogom izabrao baš ovo mesto za svoju letnju rezidenciju, a Kraljičina plaža se takođe ubraja u najčistije plaže u Crnoj Gori.

Još uvek nije poznato da li će plaža biti otvorena za kupanje u sezoni 2024, ali ukoliko imamo sreće da bude, ova destinacija se ne sme propustiti!

3. Plavi Horizonti (Tivat)

Luka Tivat u Crnoj Gori sa velikim belim jahtama.

Plave horizonte odlikuje kristalno čista voda, ali i nešto ‘’jače’’ cene s obzirom na blizinu velelepnog Porto Montenegra. Dugačka oko 300m i pokrivena zlatnim peskom, plaža Plavi horizonti se nalazi na dnu uvale Pržno i spada u najbolje plaže u Crnoj Gori za decu s obzirom na svoj popularni ‘’dugački plićak’’ koji se proteže na čak 100m od same obale.

Od Tivta je udaljena 15km, a prevozom ili automobilom se stiže za nekih pola sata. Ukoliko niste preveliki fan sunčanja, lako se možete izmaći u borovinu jer Plavi horizonti spadaju među plaže sa prirodnim hladom u Crnoj Gori.

4. Lučice (Petrovac)

Kao jedna od gradskih plaža u Petrovcu, Lučice su ujedno i jedna od najlepših plaža crnogorske rivijere. Takođe spada u peskovite plaže u Crnoj Gori okružene tirkiznom vodom. Ono što je prednost jeste da možete izabrati deo plaže pokriven suncobranima i ležaljkama, a možete izabrati i deo plaže sa slobodnim pristupom.

U slobodnom delu plaže se nalazi i prelepa borova šuma, tako da ćete - ako poželite - biti u hladu, a opet jako blizu same vode!

5. Jaz (Budva)

Sunčana plaža Jaz u Budvi sa velikim brojem suncobrana i plavim morem.

Na 2,5km od Budve nalazi se čuvena plaža Jaz. Sačinjena je iz dva dela, od 800m i 400m (koji je nekada spadao u nudističke plaže Crna Gora). Pored svojih morskih čari, Jaz je postao popularna destinacija i za održavanje koncerata i različitih zabavnih manifestacija.

S finom kombinacijom peska i šljunka, Jaz se tehnički može ubrojati u šljunkovite plaže u Crnoj Gori, ali pošto je jedna od tri najduže plaže na celom crnogorskom primorju, ima mesta za svačiji ukus.

6. Trsteno (Kotor)

Plaža Trsteno u blizini Kotora, zelena priroda i tirkizno plava voda.

Evo jedne plaže za koju možda niste čuli! Uvala Trsteno je duboko uvučena u kopno, a sama obala je dugačka oko 200m. Trsteno je u poslednje vreme prvi izbor mladih jer je moguće uživati uz muziku i dnevne žurke, a ukoliko idete van sezone, Trsteno je uglavnom mirna plaža.

Zbog svoje uvučenosti, Trsteno nema previše mesta za ležaljke i suncobrane, ali ukoliko vam nije nephodno da se osećate kao da ste sami na plaži, može biti dobar izbor.

7. Žanjice (Herceg Novi)

Plaža Žanjice u blizini Herceg Novog sa zelenom morskom vodom i ležaljkama.

Za ljubitelje maslina i maslinjaka, predstavljamo Žanjice! Voda ove plaže spada u A kategoriju, a u blizini imate i pećinu Plava špilja koju možete posetiti brodićem, kao i dobre restorane i kafiće.

Pretežno šljunkovita plaža za one koji traže mirne plaže u Crnoj Gori ili možda manje poznate plaže u Crnoj Gori. Do Žanjica se preporučuje ići brodićem (od samog Herceg Novog), ali moguće je doći i automobilom s kopna.

8. Kopakabana (Ulcinj)

Nije Brazil već Ulcinj, ali na ‘’domaćoj’’ Kopakabani može biti jednako zabavno! Plaža ima besplatan parking i internet za goste smeštaja, a kućice se mogu iznajmiti na samoj plaži. Ukoliko preferirate auto kamp opciju, Kopakabana nudi i to.

Ako niste od turista koji žele da posete što više atrakcija već volite da imate sve na jednom mestu, ulcinjska Kopakabana je možda baš izbor za vas. Ležaljke i suncobrani su takođe besplatni za sve goste pa nakon uplaćenog aranžmana možete ‘’zaboraviti na novčanik’’ s te strane.

9. Veliki Pijesak (Bar)

Duga peščana plaža Veliki Pijesak sa slamenim suncobranima i morem koje se sija na suncu.

Plaža Veliki pijesak se nalazi u gradiću Dobra Voda, na oko 10km od Bara. Stacionirana u velikoj uvali, ova plaža nudi niz smeštaja s direktnim pogledom na more. U krugu od 8km od same plaže postoji preko 40 restorana i 10ak drugih turističkih atrakcija.

Iako samo ime kaže drugačije, Veliki pijesak je pretežno šljunkovita plaža. Bitno je napomenuti da je ova plaža bolji izbor za one koji vole dašak urbane sredine više nego divljinu.

10. Orahovac

Kuće na obali mora u malom gradu Orahovac na Jadranskom moru.

Za sve one koji traže skrivene plaže u Crnoj Gori, ne vole buku i užurbanost već preferiraju mir i opušteni aranžman - Orahovac je verovatno i najbolji izbor na ovoj listi! Orahovac je duga, ali uska plaža, koju odlikuje jedinstvena modra boja vode. Na njoj ćete najviše naći meštane i lokalce, a manje same turiste.

Iza leđa će vam se prostirati karakteristične crnogorske kršne stene, a sva je prilika da ćete ovde napraviti i neke jedinstvene fotografije. Orahovac spada u opštinu Kotor i od ovog prelepog grada je udaljen 8,6km, a takođe je u blizini Perasta (manje od 5km), jedne od najlepših turističih atrakcija

 

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close