Kompletan vodič za letovanje na Krfu

Grčka je jedna od predvodnica evropskog letnjeg turizma, između ostalog, zahvaljujući svojim prelepim ostrvima koja leti ugoste turiste iz celog sveta. Jedno od tih ostrva je Krf, za koje kažu da je prvo ostrvo koje se otvorilo za strane posetioce i letovanja. Poznato je kao zeleno ostrvo zbog svoje bujne vegetacije. Krf ima bogatu ponudu za letovanje, a od čega se ona sastoji, pogledajte u našem vodiču.

Pre svakog odlaska na put obavezno nabavite i putno osiguranje. To možete učiniti kod nas, poptuno online - rezervišite svoje putno osiguranje i putujte bezbrižno.

Kada je najbolje posetiti Krf (iz iskustva)

Krf se nalazi između Jonskog i Jadranskog mora i čini jednu od najzapadnijih tačaka Grčke. Ima blagu klimu i bujnu vegetaciju zahvaljujući svom položaju: četinarske šume, masline, cveće. Krf je lep kada god da ga posetite, ali ako želite da se uputite u ovom pravcu na letovanje, razmišljajte o periodu između juna i septembra. Čak i tokom glavnih meseca sezone, jula i avgusta, nećete naići na tolike vrućine kao na drugim destinacijama u Grčkoj.

Kome će najviše prijati letovanje na Krfu

Ovde ima nešto za sve generacije, pa bilo da putujete na letovanje sa decom ili sa društvom željni provoda, na Krfu ćete naći idealno mesto za sebe. Ne važi za mesto na koje se odlazi u potrazi za noćnim životom, ali svako turističko mesto na Krfu ima svoju ponudu u vidu kafića, restorana, veselih pabova ili diskoteka.

Ima ponude i za one koji žele miran odmor ili putuju sa porodicom, a mnogobrojne su i opcije za obilaske znamenitosti i ekskurzije. Romantičari će uzivati na ovom ostrvu.

Najbolje mesto za letovanje na Krfu

Krf zaista ima pregršt mesta za letovanje. Ako pogledate ponudu, morali biste da saznate ponešto o svakom mestu jer je inače nemoguće odlučiti se. Grad Krf, Grčka, je glavni grad ostrva i mnogima izbor za smeštaj jer ima puno opcija za razgledanje, ali i za obilazak drugih mesta. U gradu Krfu ima 40 hiljada stanovnika.

Dasia je super izbor ako želite da budete blizu glavnog grada i u isto vreme blizu plaže. Njeno ime potiče od reči šuma jer u ovoj oblasti ima puno drveća i vegetacije. Plaža je peskovito-šljunkovita, a dugačka je oko 3 kilometara. Označena je plavom zastavicom i idealna za porodice sa decom zbog velikog plićaka.

Kavos se nalazi na južnom delu ostrva oko 50 kilometara od glavnog grada. Omiljeno je mesto među britanskim turistima. Plaža je ovde opremljena ležaljkama i suncobranima, a ulaz u vodu je takođe plitak. Na plaži se možete baviti i vodenim sportovima. U Kavosu ćete naći puno restorana, barova i prodavnica, naročito blizu obale.

Najbolje plaže na Krfu

Grčka i Krf su poznati sinonimi za plaže. Kao prvo turističko ostrvo u Grčkoj, na Krfu ima mnogo plaža koje treba izdvojiti. Pomenuli smo one u Daisiji i Kavosu, a trebalo bi da posetite i divnu peščanu plažu u Glifadi. Na njoj imate široku ponudu sportova na vodi. Zatim se uputite na Agios Stefanos, 45 kilometara severozapadno od glavnog grada. Za nju važi da je sa svih strana zaštićena od vetra.

Kažu da na Krfu ima još puno nepoznatih plaža koje treba istražiti, pa se možete raspitati kod lokalaca u kom pravcu je najbolje uputiti se. Ako obilazite plaže na severu ostrva, proverite prvo da li će tog dana biti vetra, pošto u tom delu često bude vetrovito.

Šta sve možete raditi i videti na Krfu

Pomenuli smo grad Krf, a u njemu obavezno obiđite stari grad, prošetajte i osetite duh istorije. Ukoliko imate prevoz, idite do Paleokastritse, malog slikovitog naselja 23 kilometara severozapadno od glavnog grada. Ovo mesto morate videti.

Ima jednu slatku luku, a plaža u ovom mestu smatra se jednom od najlepših plaža na ostrvu, iako je voda često hladna. U brdu ćete videti i jedan lep manastir, inače obeležje Paleokastritske.

Znamenitosti na Krfu ima puno, a najznačajnija za naše turiste je ostrvo Vido, lokacija Plave grobnice i Srpska kuća u gradu Krfu. Ovo je svojevrstan muzej gde se nalaze slike, uniforme i drugi predmeti koji su pripadali vojnicima koji su nakon povlačenja srpske vojske živeli na Krfu.

Ako imate još koji dan za obilaženje, posetite Gardiki dvorac iznad sela Gardiki. Iako u ruševinama, vide se tipični obrisi vizantijskog stila, a sa njega se prostire divan pogled na more i maslinjake.

A za sve male i velike kojima u nekom trenutku dosadi more (ako je to uopšte moguće), svratite do Aqualand akva-parka koji je građen dve godine i projektovan od strane istih firmi koje su gradile Dizni parkove. Zvuči obećavajuće, zar ne?

Najbolji smeštaj na Krfu

Pitanje za razmišljanje je gde odsesti na Krfu. Odlučite se za sve što želite da vidite i radite, pa će vam biti lakše da se odaberete mesto, a onda i smeštaj na nekoj od lokacija u okviru ostrva Krf.

Ponuda je svakako bogata, bilo da su vaš izbor na ostrvu Krf privatni smeštaj i apartmani ili hoteli. Bilo da putujete preko agencije ili sve organizujete sami, u ponudi imate i jedno i drugo. Pronaći smeštaj za letovanje na Krfu je lako, ali ne ostavljajte sve za poslednji trenutak jer je ostrvo Krf jako populano među evropskim turistima.

Koliko košta letovanje na Krfu

A koliko košta letovanje na Krfu zavisi od mnogo faktora, a najviše od smeštaja i prevoza. Ostaje na vama da odlučite da li idete sopstvenim prevozom, pa trajektom ili biste pre da letite. Uz svoje putno osiguranje, uračunajte i svakodnevne troškove za hranu, piće i ležaljke. A ne bi bilo loše napraviti i listu mesta koje želite obići jer je ostrvo toliko sadržajno da morate odabrati prioritete.

Imate opciju za rent-a-car, a možete koristiti i javni prevoz koji je dobro povezan i organizovan. Ako vozite, budite oprezni jer je Krf ipak planinsko ostrvo pa ako se krećete središnjim delom, tu i tamo naići ćete na serpentine i uske puteve. Krf je baš po svačijoj meri. Napravite računicu i isplanirajte svoje putovanje što pre jer će vas letovanje na ostrvu Krf oduševiti!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close