Najlepše plaže u Grčkoj za letnju sezonu 2024

Ako potražite najlepše plaže na svetu, šta mislite, koliko njih se nalazi u Grčkoj? Grčka obala ima više od 200 plaža. Bilo koju vrstu plaže da zamislite, postoji u ovoj zemlji. Prelepe plaže sa sitnim peskom kao sa filma, šljunkovite ili kamenite, plaže sa kamenjem vulkanskog porekla, roze, crne, izaberite koje želite.

Grčkoj je priroda dala puno i ona je zahvalna, zato ceni i održava svoju obalu i ostrva. Ovaj tekst ne pokriva nudističke plaže u Grčkoj, ali verujemo da ćete u ovih 10 najlepših plaža u Grčkoj za letnju sezonu 2024 naći nešto za svačiji ukus.

Želimo da vas podsetimo da je boravak na svakoj plaži bezbrižan samo uz putno osiguranje. Stavka koju mnogi zaborave u žurbi priprema za more, i koju možete uzeti uz samo par klikova na našoj stranici, je putno osiguranje.

1. Mirtos (Kefalonija)

Plaža Mirtos se nalazi na zapadnoj obali ostrva Kefalonije, čiji je i simbol. Ovo je jedna od najfotografisanijih plaža na Jonskoj obali i šalje vibracije pomalo divlje plaže. Na tlu dominira sitno kamenje pomešano sa belim peskom, koji se takođe nalazi na samom ulazu u more.

Boja vode se prelama između tamno plave, mlečne i tirkizne. Dugačka je oko 700 metara, a široka 100. Popodne obično duva vetar na ovoj plaži pa se formiraju jaki talasi. Zbog toga i činjenice da je voda od ulaska već duboka se ne preporučuje maloj deci i onima koji nisu sigurni plivači.

Zanimljivost na ovoj plaži je pećina koja se nalazi sa leve strane. Do nje se može doći brodom ili kopnenim putem. Možete ići svojim autom, ali u tom slučaju gledajte da poranite zbog mesta na parkingu. Postoji i gradska autobuska linija kojom možete doći relativno blizu plaže, a posle vas čeka između 2 i 3 kilometara hoda. Kada stignete blizu plaže, jedina „prepreka” do cilja biće serpentine.

2. Egremni (Lefkada)

Na Lefkadu se ide zbog prelepih plaža, a ako moramo da izaberemo najbolju od njih, neka to bude Egremni. Lefkada isto voli da malo namuči svoje turiste dok dođu do plaže, pa se do Egremnija dolazilo preko 350 stepenika. A onda je zemljotres 2015. uništio stepenice, a čak je i na trenutak nestala cela plaža.

Srećom, stepenice su nakon par godina popravljene i možda bolje nego pre, kao i celokupan pristup plaži, pa se ne mora više ići brodom. Na plaži će vas sačekati beli kamenčići i prelepo more sa nestvarno plavom bojom. Za ulazak i izlazak iz vode ipak će vam biti najprijatnije u gumenim sandalama za vodu. Osim mora, ovde nema drugih sadržaja, pa budite sigurni da ponesete sve što vam treba.

3. Kedrodasos (Krit)

Najlepše plaže koja Grčka nudi nalaze se na Kritu. Izgleda kao da za svako grčko ostrvo ponavljamo da ima neverovatne plaže, ali stvarno jeste tako. Kedrodasos je jedna od najlepših na Kritu. Nalazi se blizu čuvene Elafonisi plaže, a odlikuje je more tirkizne boje i sitan pesak. Tu i tamo nalazi se neka manja stena, te treba biti oprezan pri ulasku i kretanju kroz vodu.

Ovde ćete biti okruženi drvećem smreke i masline, pa je Kedrodasos logičan izbor za sve koji žele da uživaju u prirodi i hladu. Najbliži grad je Hanja, na nekih 80 kilometara.

4. Lalaria (Skijatos)

Slobodno se može reći da je Skijatos postao poznat upravo zahvaljujući ovoj plaži. Lalaria spada u šljunkovite plaže u Grčkoj jer se tlo sastoji od oblih belih kamenčića. Ima zaista božanstvenu boju vode i do nje se može doći samo brodom. Pošto u ovoj zoni često ima vetrova, pre dolaska obavezno proverite vremensku prognozu. Ako ima puno talasa, brodovi neće ni kretati iz luka.

U popodnevnim časovima, naročito tokom avgusta i u kasnijijm mesecima, cela plaža se nalazi u senci. Ako vas zanimaju plaže u Grčkoj sa prirodnim hladom, posetite Lalaria plažu u ovom periodu.

5. Tsambika (Rodos)

Tsambika je omiljena plaža mnogih turista koji posećuju Rodos. Nalazi se oko 26 kilometara od glavnog grada i idealna je ako volite peščane plaže u Grčkoj. Na njoj ćete naći sitan pesak i čisto more. Možete iznajmiti ležaljke, suncobrane i baviti se vodenim sportovima. Ima i nekoliko barova u kojima možete da popijete piće ili nešto da pojedete. Zbog svih ovih odlika spada u najbolje plaže za decu u Grčkoj.

6. Navagio (Zakintos)

Navagio je čuvena plaža na ostrvu Zakintos do koje možete doći samo brodom. Možemo slobodno reći da je jedna od najslikanijih plaža u Grčkoj i na celom svetu. Poznata je i pod imenom Shipwreck jer se na njoj nalazi nasukani brod iz 1980. Dilema ove plaže je da li je plava boja vode lepša kada je pod sunčevim zracima ili u senci.

Bilo kako bilo, ovo je obavezna stanica svima koji krstare oko Zakintosa, ali je savet za najbolje slike zapravo otići na vidikovac iznad plaže do koga se dolazi kopnenim putem.

7. Agios Prokopios (Naksos)

Plaža Agios Prokopios se nalazi na nešto manje od 6 kilometara od grada Naksosa. Dobila je puno međunarodnih priznanja zbog kvaliteta svoje vode. Ovde skoro nikada nema velikih talasa, ali ipak ne spada u plaže za decu zbog dubine koja se naglo oseti. Ako vam dubina nije veliki problem, ova grčka plaža gotovo da nema drugih mana. Nosi plavu zastavicu i idealna je za ronjenje.

8. Super Paradise (Mikonos)

Super Paradise je poznata kao jedna od najboljih plaža za žurke na Mikonosu. Žurke kreću od popodneva i traju do jutra. A popularni kutak za žurke je Super Paradise beach bar u kome takođe možete iznajmiti ležaljke i suncobrane preko dana.

Super Paradise spada u peskovite plaže u Grčkoj. Ima prozirnu zelenkastu vodu i sitan pesak. Do nje se dolazi sopstvenim prevozom ili brodićem.

9. Lagomandra (Halkidiki)

Lagomandra je jedna od najpoznatijih plaža na Sitoniji, Grčka i spada u peskovite plaže. Okružena je borovom šumom, pa se može svrstati i u plaže sa prirodnom hladovinom. Ima plavu zastavicu zbog kvaliteta i čistoće vode i na njoj možete iznajmiti suncobrane i ležaljke. Zbog svih njenih kvaliteta preporučuje se na listi najbolje grčke plaže sa decom.

10. Kamari (Santorini)

Kamari je neobična po tome što je prekrivena crnim peskom. Locirana je na istočnoj strani ostrva i potpuno organizovana. Na plaži možete iznajmiti suncobrane i ležalje, a u blizini ćete videti razne taverne, barove i restorane.

[savaapi-main]

 

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close