Kompletan vodič za letovanje u Petrovcu na Moru

Iako relativno malo mesto, Petrovac nudi fantastično iskustvo za parove, porodice, ili grupe prijatelja koje letuju zajedno. Spada u opštinu Budva i udaljen je oko 25 minuta vožnje od ove popularne crnogorske destinacije.

Sve i da ste se već odlučili za Petrovac kao definitivnu opciju za letovanje 2023, pred vama je veliki zadatak i sati i sati pretraga poput ‘’Crna Gora Petrovac plaže’’, ‘’Petrovac Crna Gora smeštaj’’, ili pak ‘’Petrovac Crna Gora cena’’.

Petrovac na Moru iz sezone u sezonu posećuje sve veći broj turista iz naše zemlje, a to nije bez razloga. U ovom vodiču, pripremili smo sve informacije koje su vam potrebne - najbolje plaže, smeštaj, koliki će vam budžet biti potreban, šta možete obići i raditi… sve na jednom mestu, da vi ne biste morali!

Pre odlaska na letovanje ne zaboravite da rezervišite online i svoje putno osiguranje.

Kada je najbolje posetiti Petrovac (iz iskustva)

Petrovac na Moru ima više od 300 sunčanih dana u toku godine pa gotovo da ne možete pogrešiti sa izborom datuma letovanja. Najpopularniji meseci (sa najviše turista) su jul i avgust pa jun i septembar.

Ukoliko putujete sa porodicom od više članova ili ste ograničeni budžetom, smeštaj je nešto jeftiniji u prvoj polovini juna i drugoj polovini septembra - razlike u temperaturi su možda 2-3 stepena u odnosu na pik sezone, a tako ćete izbeći i najveće gužve.

Mesec Najviša prosečna temp. Najniža prosečna temp.
Maj 24° 15°
Jun 28° 19°
Jul 30° 21°
Avgust 30° 21°
Septembar 27° 18°

Kome će najviše prijati letovanje u Petrovcu

Petrovac jednako prija i mlađim i starijim generacijama, a kao drugo najveće mesto na Budvanskoj rivijeri, svima nudi ponešto. Bilo da želite da opušteno uživate u nešto pasivnijem odmoru ili da se provedete i obilazite druge atrakcije - Petrovac na Moru može da ispuni vaša očekivanja.

Cela Crna Gora, Petrovac takođe, važi za oazu i savršen spoj planina, borovih šuma i kristalno čistog mora. Ukoliko vašim plućima treba predah ili vam je iz nekih drugih zdravstvenih razloga preporučeno da provedete vreme na moru - Petrovac može imati veoma pozitivan uticaj na vaše zdravlje.

Najbolje plaže u Petrovcu

Plaže, Petrovac, Crna Gora. Plaže u Petrovcu su mahom peščane, a tri najpoznatije i najbliže su gradska plaža, Lučice i Buljarica. Najveća plaža samog mesta je peščana gradska plaža u Petrovcu dugačka 600m, koja ujedino nudi i dosta zabavnog sadržaja, kao i mnogobrojne kafiće i restorane.

Plaža Lučice je udaljena od Petrovca 500m u pravcu ka Baru i u obliku je malog zaliva. Manja je od gradske plaže (220m), ali nudi i zabavan sadržaj za decu (poput vodenog tobogana) i takođe je puna kafića.

Buljarica je ogromna plaža, dugačka gotovo 2,5km. Udaljena je od samog Petrovca 2km takođe u pravcu Bara. Spojena je s plažom Lučice pešačkom stazom, a do nje se takođe može doći automobilom.

Sve plaže imaju vrlo dobre ocene i neke svoje glavne prednosti - gradska plaža je najbliža i lako dostupna, Lučice imaju svoj poseban ambijent zaliva, a Buljarica je veoma prostrana i mirna.

Šta sve možete raditi i videti u Petrovcu

Pored tri lepe plaže, Petrovac nudi i druge atrakcije vredne posete. Jedna od njih je pristanište i tvrđava Castello koja krije predivnu terasu sa savršenim pogledom na more, idealnu za posetu uz zalak sunca.

U blizini se nalaze i dva ostrva, Sveta Nedelja (sa svojom poznatom crkvicom) i Katič, kao i manastir Reževići koji datira iz davnog 13. veka.

Na gradskoj plaži možete iznajmiti i kajak, a kada krenete u šetnju niz plažu, pronaći ćete pregršt restorana - i ribljih i mešovitih, ali i fast food opcije za poneti koje će vam uštedeti na budžetu.

Najbolji smeštaj u Petrovcu na moru

Gde odsesti u Petrovcu? Pre nego što uputite na pretraživač i ukucate ‘’smeštaj Crna Gora Petrovac’’, ‘’privatni smeštaj Petrovac na Moru’’ ili ‘’Petrovac Crna Gora apartmani’’, naučite da proverite konkretan smeštaj iz više izvora.

Booking, Tripadvisor, Airbnb ili sam vebsajt smeštaja - često se desi da jedan smeštaj ima različite cene ili drugačiju politiku otkazivanja na različitim platformama. Tako da obavezno proverite sve izvore kako biste našli najpovoljniju opciju.

Postoje apartmani i hoteli u samom gradu, ali i periferiji kada se krene ka Lučicama i Buljarici. Hotelske sobe za dve osobe u sezoni se uglavnom kreću oko 100-150 EUR po noći, često sa uključenim doručkom ili čak polupansionom.

Smeštaj u vilama ili apartmanima je dosta jeftniji i može se naći za 50-60 EUR po noći. Dosta hotela nudi i posebne cene i popuste za parove s decom. Cene su uvek jeftinije što pre se rezervišu, tako da je moguće da ćete sobu koju u februaru rezervišete za 100 EUR platiti i do 250 EUR ako u junu rezervišete za jul.

Koliko košta letovanje u Petrovcu

Na svako letovanje možete potrošiti i od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra, sve zavisi od vašeg budžeta. Zavisi i da li idete u paru ili sa celom porodicom i da li delite troškove sa nekim.

Ono što je dobro jeste da Petrovac nudi opcije i za pliće i za dublje džepove. Tako, na primer, smeštaj u vili za dve osobe, sedam dana, možete platiti oko 350 EUR, ne računajući hranu. A možete uživati i u luksuznim hotelima za 5x veći račun.

Potrebno je, takođe, odvojiti novac i za put i putno osiguranje, kao i džeparac i hranu.

Neki minimum ukupno svih troškova, za par koji u Petrovcu želi da ostane 7 dana, iznosi oko 700 EUR. Ovo važi ukoliko je putovanje u potpunosti u sopstvenoj režiji. Ukoliko se odlučite za turističku agenicu, možete proći i jeftinije, ali onda ste npr. ograničeni ponudom smeštaja same agencije.

Za porodicu se ovi troškovi naravno povećavaju, ako ne za sam smeštaj, onda definitivno za hranu i dodatne zabavne aktivnosti. Ipak, ukoliko krenete sa planiranjem letovanja na vreme i ugrabite rane popuste, letovanje u Petrovcu na Moru može biti veoma povoljno.

Uvek je dobro i pitati lokalce za preporuku, a ne škodi ni pretražiti Petrovac Crna Gora iskustva na internetu, uvek sa zdravom dozom zadrške. Na kraju, ukoliko odaberete Petrovac letovanje ove sezone, sigurni smo da se nećete razočarati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice


Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close