Kompletan vodič za letovanje u Antaliji

Antalija je grad prošlosti i budućnosti. Ova metropola je dom milionima stanovnika a letovalište još većem broju turista iz celog sveta. Ali po čemu je Antalija, Turska. toliko posebna? To smo ovde da vam otkrijemo.

Ako ove godine planirate Antalija, Turska, letovanje, na pravom ste mestu. Za vas smo pripremili vodič sa svim informacijama koje vam mogu biti potrebne. Ovaj vodič je za ljude koji bi možda otišli u Antaliju ali nisu sigurni kako da počnu planiranje letovanja, kao i za one koji su se već odlučili za letovanje u ovom gradu ali im treba više informacija.

Spremni da saznate čime Antalija mami nove i stare turiste svake godine? Krenimo!

Kada je najbolje otići u Antaliju (iz iskustva)?

Letovanje u Antaliji je pravo savršenstvo zato što ova metropola ima apsolutno sve što vam je potrebno: od plaža na kojima možete uživati u suncu, preko prirode i noćnog života. Ali kada je najbolje otići u Antaliju? Zavisi koga pitate.

Turistička sezona traje skoro 9 meseci, dok je letnja sezona u Antaliji ograničena na toplije dane leta. Ono što je bitno je izbeći kišni period koji traje od septembra do juna. Dakle, od juna do septembra je period koji je idealan za letovanje u Antaliji.

Naravno, jul i avgust su najtopliji, sa maksimalnim temperaturama oko 35℃, pa je ovo period koji je preporučljivo da izbegnete zbog velikih vrućina. I pored toga, ovo su periodi kada najveći broj turista dolazi u Antaliju da uživa na suncu. A ljudi iz iskustva kažu da je ovaj grad najlepši u septembru.

Kako je septembar kraj sušne i početak kišne sezone, temperature polako padaju ali je i dalje dovoljno toplo za letovanje u pravom smislu te reči. Držite se, dakle, početka i kraja sezone (jun i septembar) da izbegnete neverovatne gužve i toplote.

Kome će najviše prijati letovanje u Antaliji?

Kako je Antalija grad sa milionima stanovnika, ovo možda nije mesto za nekog kome treba mir i odmor. Kao i u svakoj metropoli, gužve su na svakom koraku, a pogotovo tokom turističke sezone. Međutim, Antalija može biti simpatično odmorište svima koji žele da posete obližnju planinu Taurus i vide njenu fantastičnu prirodu.

Noćni život u Antaliji je itekako popularan, pa je ovo pravo mesto za sve koji vole da posećuju klubove ili barove na plaži i druže se do kasno u noć. Sa druge strane, od 350 plaža u Turskoj, u Antaliji ih je čak 190! To znači da plaže u Antaliji predstavljaju pravi mali raj za sve koji obožavaju sunce.

Avanturisti i gurmani će se takođe lepo provesti u ovom gradu zbog mnogobrojnih aktivnosti i ukusne hrane koji se ovde mogu naći. A porodice sa decom koje žele da uživaju u moru i plažama? I oni su dobrodošli u Antaliju jer, iako metropola, ona je potpuno bezbedna.

Najbolje plaže u Antaliji

Kada je u pitanju Turska, Antalija, plaže su poprilično nezaobilazne. Čak bi moglo da se kaže ida su na svakom ćošku.

Kao i u većini Turske, plaže su ovde mešovite i satkane od peska i šljunka. Po negde su plaže i kamenite, pa se savetuje da ponesete ili kupite patike za plivanje. A pored svih 190 plaža u Antaliji, kako da znate na koju da se uputite? Mi ćemo vam reći!

Evo preporuka najlepših plaža u Antaliji koje ne smete zaobići:

 • Konjalti
 • Lara
 • Kaputas
 • Cirali
 • Topkam
 • Omi

Šta sve možete raditi i videti u Antaliji?

Ako vam uživanje na suncu nije toliko primamljivo, budite bez brige! I vi ćete imati šta da radite u metropoli kao što je Antalija. Znamenitosti u Antaliji su mnogobrojne, pa će ljubiteljima istorije ovde biti posebno zabavno.

Naravno, postoje i mnoge aktivnosti i ture u kojima možete učestvovati u ovom gradu, a neke od naših preporuka uključuju:

 • Panoramsko razgledanje Antalije iz balona
 • Izlet u Aspendos
 • Poseta slavnoj Hadrijanovoj kapiji
 • Rafting kroz Koprulu kanjon
 • Poseta kraškim izvorima i vodopadima Antalijske regije

Najbolji smeštaj u Antaliji

Naravno, da učestvujete u svim navedenim aktivnostima, potreban vam je Antalija, Turska, smeštaj. Pa hajde da vidimo gde odsesti u Antaliji? Kao i uvek, sve će zavisiti od vaših planova i budžeta.

Kako je u pitanju metropola, Antalija apartmani su vrlo popularan izbor. Oni spadaju u kategoriju privatni smeštaj Antalija i uvek ih možete pronaći na sajtovima kao što su Booking ili AirBnB. Ovi sajtovi vam omogućavaju pretragu u koju spadaju mnogobrojni apartmani, Antalija, i tu često možete pronaći nešto što vam više odgovara od hotelske sobe.

Sa druge strane, u ovom gradu možete pronaći pregršt hotela u srcu grada ili rezortova sa privatnim plažama koji će imati sve što vam je potrebno. Sa tim na umu, evo nekih preporuka hotela i rezortova koji su se dobro pokazali drugim turistima:

 • Aska Lara Resort & Spa (5*, pogodan za porodice)
 • Kaucuk Hotel (3*, u srcu grada)
 • Hadrian Gate Hotel (2*, čist i simpatičan, ima bazen)

Koliko košta letovanje u Antaliji?

Za kraj, moramo se pozabaviti pitanjem koje verujemo da vam je najbitnije: koliko košta letovanje u Antaliji? Baš kao i smeštaj, vaše letovanje će zavisiti samo od vaše organizacije i mogućnosti.

Agencije nude veliki broj aranžmana kojima se cene kreću od svega 600€ pa sve do čak 1.800€ i više. U ove aranžmane je, standardno, uključen smeštaj, Antalija, i prevoz. Takođe, agencije često nude first-minute i last-minute ponude i popuste koje nekada drastično obaraju cenu, pa to imajte u vidu.

Sa druge strane, možete vaše letovanje da organizujete u sopstvenoj režiji. U tom slučaju, Antalija smeštaj može da vas izađe svega 250€ a avionska karta oko 210€. Kada u to uračunate troškove hrane i nekih sporednih aktivnosti, izlazaka i obilazaka, može da se kaže da bi vas organizacija letovanja u sopstvenoj režiji koštala manje nego agencijski aranžman sa dodatnim troškovima.

Spremni za letovanje!

Iako je kraj našem vodiču, ovo je tek početak vaše letnje avanture. Antalija je metropola koja pleni svjom lepotom i mi smo uzbuđeni da saznate zašto joj se turisti često i rado vraćaju. Srećan put i uživajte u letovanju u Antaliji!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close