Kompletan vodič za letovanje u Herceg Novom

Jedna od najposećenijih destinacija za letovanje je definitivno Herceg Novi, Crna Gora. Poznati grad stepenica ima sve što možete poželeti za svoj odmor. Hajde da vidimo šta ovaj grad nudi i zašto ga treba posetiti (iznova i iznova).

Nemojte zaboraviti i obavezno putno osiguranje. Svoje putno osiguranje možete nabaviti na našem sajtu, 100% online, sigurno i brzo.

Kada je najbolje posetiti Herceg Novi (iz iskustva)

Kao i drugi primorski gradovi, Herceg Novi ima blagu klimu, pa su turisti prisutni tokom cele godine. Ako ste odabrali ovaj grad kao svoju destinaciju za letovanje, najbolje je otići između juna i septembra meseca. Naravno, jul i avgust su najtopliji i vreme kada je najveća gužva. Prema tome, odaberite vreme kad vam najviše odgovara i Herceg Novi će vas dočekati raširenih ruku!

Kako doći do Herceg Novog

Ako je vaša destinacija Crna Gora, Herceg Novi, postoji nekoliko opcija za putovanje. Možete doći sopstvenim prevozom, što vam je najpraktičnije ako želite da posetite još neka mesta.

Tokom sezone postoje i stalne autobuske linije između Herceg Novog i većih gradova u Srbiji. Dosta turista odabere ovu opciju s obzirom da je najekonomičnija.

Ako ne želite dugo da putujete, uvek vam ostaje avionska linija Beograd-Tivat. Nakon toga u Tivtu možete uzeti linijski taksi koji će vas odvesti direktno do vaše destinacije u Herceg Novom.

Kome će najviše prijati letovanje u Herceg Novom

Herceg Novi nudi ponešto za sve generacije, ali ono za šta morate biti spremni jesu šetnja i stepenice. Zovu ga Grad hiljadu stepenica, a zapravo ih ima mnogo više! Spremite udobnu obuću za razgledanje i videćete kako vam se Herceg Novi otkriva sa svakim novim korakom.

Nije tipična destinacija za izlaske, niti bučan kao Budva, ali i u Herceg Novom postoji zavidan noćni život, naročito u toku leta. Za one koji žele da uživaju u različitim restoranima i čaši vina, imaće dobar izbor restorana u Starom gradu ili duž obale.

Najbolje plaže u Herceg Novom

Ako nešto sigurno ne fali Herceg Novom, to su plaže. Ukoliko potražite “Crna Gora Herceg Novi plaže” na Guglu, izaći će vam ogromna lista mesta za kupanje. Ima ih puno i raznih su tipova. Teško da ćete moći da posetite sve tokom vašeg letovanja, ali reći ćemo vam koje su najbitnije koje morate videti.

Gradske plaže su često vezane za hotele, ali ne morate odsesti u hotelu da biste koristili plažu. Većina gradskih plaža u Herceg Novom nudi posetiocima ležaljke i suncobrane, a često i hranu i piće.

Najpoznatije su:

  • Yachting Club - Uglavnom je betonska, ali ima i peskovite delove. Ko voli malo morske avanture, na ovoj plaži može probati razne sportove na vodi.
  • Rafaello beach - Jako je posećena, a nalazi se na zamišljenoj granici između Herceg Novog i Igala.
  • Plaža kod tunela - mala šljunkovita plaža pri šetalištu kod tunela zbog koga je i dobila ime.

Njivice ili Kraljičina plaža je ponos svih Novljana. Za brčkanje na ovoj plaži morate uzeti taksi ako nemate sopstveni prevoz jer se plaža nalazi na 4 kilometara od Herceg Novog. Plaža je velika, pa možete birati da li želite da budete na betonskom, škljunkovitom ili peskovitom delu. Postoji i odvojeni deo za nudiste u dnu plaže.

Šta sve možete raditi i videti u Herceg Novom

Treba li napomenuti da ima puno znamenitosti u Herceg Novom? Krenućemo od šetališta Pet Danica, najdužeg na crnogorskoj obali. Proteže se od Meljina do Igala, sa Herceg Novim kao centrom, ukupne dužine 6 kilometara. Gde god da krenete, u nekom trenutku ćete naići na ovu rutu. Pored samog šetališta imate dosta plaža, kafića, restorana i prodavnica, pa ćete usput sigurno videti puno ljudi, što posetioca, što lokalaca. Šetalište prolazi i pored gradske luke Škver, a povezano je i sa centrom grada.

Drugi centar okupljanja u Herceg Novom je Stari grad. Jako očuvan, Stari grad je mesto za uživanje i gledanje znamenitosti, bilo da ćete samo prošetati ili sesti u neki restoran i osetiti pravi novljanski duh. Jako popularno mesto za slikanje je Sahat kula. Hteli - ne hteli, morate je videti jer se nalazi na samom ulasku u Stari grad. Nakon što je prođete izlazite na trg Belavista sa koga se pruža predivan pogled na grad. Na trgu se nalazi i crkva Arhangela Mihaila koju okružuju četiri palme. Prođite Starim gradom, njegovim uskim ulicama i strmim stepenicama. Na svakom ćošku ćete otkriti nešto čarobno.

Šta još videti u Herceg Novom? Ne biste verovali koliko festivala i različitih manifestacija se održavaju tokom cele godine u ovom malom gradu. Na morskoj tvrđavi Forte Mare tokom leta se gledaju najbolji filmovi i sluša najrazličitija muzika. Najbolje je da se raspitate u turistističkoj organizaciji grada za sve letnje događaje i tako ne propustite ništa.

Dodajte još dve znamenitosti listi mesta koja morate posetiti: spomenik kralju Tvrtku I, osnivaču grada i bivšu zgradu železničke stanice. Obe se nalaze blizu tvrđave Forte Mare.

Najbolji smeštaj u Herceg Novom

Herceg Novi, Crna Gora nudi najrazličitiji smeštaj za sve ukuse i budžete. Odluka o tome gde odsesti u Herceg Novom zavisi od tipa odmora koji ste planirali, a mi ćemo vam predstaviti najbolje opcije.

U poslednjih nekoliko godina Herceg Novi je unapredio svoju ponudu hotela, pa možete naći luksuzne hotele sa bazenima, wellness ponudom i aktivnostima za decu. Neki od najpopularnijih hotela su Iberostar Herceg Novi i Palmon Bay Hotel & Spa.

Ako je vaša odluka za Herceg Novi smeštaj na plaži, i tu možete birati hotele ili privatan smeštaj. U ponudi za privatni smeštaj u Herceg Novom nalaze se razni apartmani, sobe i čitavi stanovi ili vile.

Koliko košta letovanje u Herceg Novom

Mnogo je faktora koji odlučuju o konačnoj ceni vašeg letovanja. Koliko na kraju dana košta vaše letovanje u Herceg Novom odrediće najviše tip smeštaja. Velika je razlika u tome da li ste u sobi koja košta 15 evra na dan ili u luksuznom hotelu.

Smeštaj na stranu, probajte da uračunate sve troškove koje ćete imati tokom letovanja - ležaljke i suncobrane čiji je raspon cena od 6 do 16 evra, hranu i piće čije cene mogu da budu malo jače tokom sezone i druge aktivnosti koje ste planirali, obilaske, aktivnosti na vodi i slično.

Na kraju ćemo samo napomenuti da je letovanje u Herceg Novom za sve ukuse, bilo da želite aktivan odmor ili da svakoga dana leškarite na istoj plaži. Pronađite smeštaj i organizujte prevoz na vreme i sigurni smo da će vas ovaj mali, ali živahan grad oduševiti.

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice


Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close