Kompletan vodič za letovanje u Valensiji

Dosta ljudi putuje na Majorku, Ibicu, u Barselonu i Madrid, ali nažalost malo njih, makar onih s naših prostora, idu u Valensiju. Ako planirate put u Španiju, međutim, postoji velika šansa da je ovaj grad pravi izbor za vašu destinaciju. Da li ste znali, na primer, da je Valensija nekad bila glavni grad Španije i da je stoga pravo žarište umetnosti kao i mesto prepuno istorijskih znamenitosti i turističkih atrakcija koje će privući turiste svih ukusa i potreba?

Zvuči primamljivo? Ostanite s nama do kraja i saznajte sve što treba da znate da vaše letovanje Valensija bude zabavno, opuštajuće i jeftino!

Kada je najbolje posetiti Valensiju (iz iskustva)

Valensija je mediteransko mesto, tako da možete očekivati sunčano i toplo vreme tokom većeg dela godine. Da budemo precizniji, kupačka sezona je u punoj snazi nekih četiri-pet meseci, od juna do oktobra. Tokom ovog perioda, možete očekivati temperature od malo više od 30°C, kao i najveće gužve. Ako volite žurke, sunčanje i gomile turista koji čekaju da ih upoznate, u Valensiju otiđite na leto.

Iz našeg iskustva, međutim, Valensiju je najbolje posetiti na proleće, kada je more već toplo a plaže manje pretrpane. Na proleće takođe možete ići u dosta duže šetnje, jer sunce neće biti tako jako da vas natera do ostanete u svojoj sobi. Imajte na umu, međuti, da cene u martu mogu biti malo skuplje zbog poznatog San José festivala!

Kome će najviše prijati letovanje u Valensiji

Valensija će, ukratko, prijati svima! Putujete sa čitavom porodicom? Tu su duge peščane plaže sa podjednako dugim (a i širokim) plićacima koji će za zabaviti kako one najmlađe tako i one koji se raduju romantičnim šetnjama uz obalu sa svojim partnerom. Volite dobru hranu? Tu je takođe i fantastična kuhinja koja će zavesti sve gurmane (dovoljno je samo da pomenemo poznatu valensijsku paelju s piletinom!). Više biste, pak, da đuskate i upoznajete nove ljude? Posetite neke od klubova uz obalu i plešite do zore!

Ako ne marite za noćni život i romansu, možete otići na izlet. Priroda u ovom delu Španije obiluje malim lagunama, jazercima i brdima koja samo čekaju da ih istražite. A ako se priključite nekoj od lokalnih ekskurzija s vodičem, imaćete priliku i da nešto naučite!

Najbolje mesto za letovanje u Valensiji

Valensija je glavni grad istoimene provincije na jugoistoku zemlje, i ako odsednete u ovom gradu, imaćete mogućnost da posetite još neka mesta u okolini. Sam grad je, naravno, najposećenije mesto, tako da Valensija, Španija, smeštaj tražite što bliže gradu. Kada vam dosade urbane dogodovštine, posetite, na primer Sagunto, stari rimski grad na nekih 30km od grada koji krase veliki teatar i ogromni stari zamak.

Ako ste, pak, raspoloženi za malo ruralnije avanture, preporučujemo Penjiskolu, malo priobalno mesto poznato kao jedna od lokacija gde su snimali seriju Game of Thrones, kao i još jedno mesto koje krasi ogroman zamku koji gleda na more. Ne zaboravimo ni Castellon de la Plana, još jedno priobalno mesto koje krije mnoštvo starina kao i veoma poznatu katedralu koja će biti savršena kao pozadina za par slika za Instagram.

Najbolje plaže u Valensiji

Valensija, Španija, ipak najviše ima da ponudi kad su u pitanju plaže, i za mnoge, odmor bez izležavanja na suncu i nije odmor! Plaže u Valensiji su uglavnom peščane, i koju god da odaberete, uvek ćete imati priliku da se okupate u čistom moru i uživati u piću koje možete kupiti u nekom od mnogobrojnih kafića i barova bez kojih nijedna plaža nije kompletna.

Plaža u Valensiji ima mnogo, tako da je teško odabrati samo nekoliko koje bismo preporučili. Ako moramo da biramo, preporučujemo sledeće tri:

  • Malvarossa
  • El Saler
  • Terranova

Šta sve možete raditi i videti u Valensiji

Kao što smo već pomenuli u uvodu, Valensija ima svašta da ponudi, bez obzira na to šta očekuete od vašeg odmora. Osim kupanja na plaži i uživanja u plovidbama čamcem i sportu, možete posetiti neke od umetničkih i istorijskih znamenitosti u Valensiji, na primer:

  • Grad nauke i umetnosti: Kada kažemo grad, zapravo mislimo na ogroman futuristički kompleks u sred grada u kom se kriju muzeji, planetarijumi, bioskopi i još mnogo toga što treba obići.
  • Casco Histórico: U ovom starom delu grada možete videti poznatu valensijsku katedralu kao i arhitektonske i umetničke tragove drevnih civilizacija, na primer arapske, rimske i gotske.
  • Albufera: Albufra je najveća slatkovodna laguna u državi. Nalazi se u nacionalnom parku na svega par kilometara izvan grada i dobro je povezana gradskim prevozom, tako da bi bio pravi greh ne posetiti ovaj rajski predeo i uživati u prirodi.

Najbolji smeštaj u Valensiji

Gde odsesti u Valensiji? Dve glavne opcije su hoteli i privatni smeštaj Valensija, mada su tu i druge opcije, na primer kampovanje ili odsedanje u hostelima koji će vas koštati oko 20–30€ po noćenju ako sobu delite sa još nekoliko ljudi.

Koliko, međutim, koštaju Valensija apartmani i hoteli? Kad su u pitanju hoteli, neke jeftinije opcije će vas izaći oko 60–70€ po noćenju, u što ća biti uračunati doručak i pristup bazenima. Apartmeni, s druge strane, koštaju skoro duplo manje, osim ako ne želite da iznajmite čitave stanove, u kom slučaju ne očekujte ništa ispod stotinjak €.

Koliko košta letovanje u Valensiji

Koliko novca poneti? Valensija smeštaj će biti najveći trošak, što ste možda i zaključili videvši cene koje smo gore pomenuli. U konačnu računicu treba uključiti i avionski prevoz, koji će vas izaći oko 250€ po osobi ako karte uzmete par meseci ranije.

Što se tiče hrane u restoranu, ako želite da probate lokalne specijalitete, osrednji obrok će vas koštati oko 10€, dok će malo ozbiljniji izlasci, to jest, večere i ručkovi s više jela, koštati duplo više. Cene u kafićima su slične kao kod nas. Kafa je oko 2–3€, pivo oko 4–5€, itd. Naravno, noćni život u Valensiji je neverovatan, tako da i na žurke možete potrošiti dosta novca!

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close