Najbolja mesta za šoping u Beču (za sve budžete)

Daleko je poznato da je šoping u Beču jedna od tura koje su uvek u ponudi u turističkim agencijama. Za jako mali novac agencije će organizovati prevoz, odvesti vas do poznatih šoping centara u Beču i vratiti u zemlju.

Ako uzmemo u obzir da se tamo mogu naći neki brendovi koji kod nas ne postoje, zatim priče o popustima koji se kod nas ne mogu ni zamisliti, Beč zbog svoje blizine deluje kao idealna destinacija za kupovinu. Hajde da pogledamo da li je to stvarno tako i koja su najbolja mesta za šoping u Beču.

Šoping iziskuje pravu organizaciju, a nemojte zaboraviti da obezbedite svoje putno osiguranje. Čak i da se setite u poslednjem trenutku, na našoj stranici možete u par klika obezbediti putno osiguranje za sebe i svoju porodicu i otići u šoping mirne glave.

Da li se isplati šoping u Beču?

Beč je veliki grad, pa tako postoje stvari i cene za svačiji džep. Ako želite nešto ekskluzivno ili nešto što sigurno ne možete naći kod nas, šanse su da veliki centar kao što je Beč ima to u svojoj ponudi.

Ipak, činjenica da se ponekad može naći nešto po jako niskoj ceni je super za nekoga ko živi u Beču ili blizu i ko može češće otići do ovih prodavnica. Ali ne možemo reći da je jeftina kupovina u Beču standard. Postoje periodi velikih popusta kao i kod nas, na primer, posle novogodišnjih praznika ili u julu i avgustu. U tim periodima su možda veće šanse da nađete nešto jeftinije nego što biste našli u Srbiji, ali s obzirom na veću ponudu i jače popuste, veće su i gužve.

Ako gledate odlazak u šoping u Beč kao avanturu i ne tražite ništa konkretno, sigurno se nećete razočarati. Takođe, kada kažemo kupovina u Beču, mnogi automatski pomisle na odeću i obuću. Ne treba zaboraviti da je tehnologija kod nas dosta skupa, pa bi vam se možda više isplatila kupovina nekih gedžeta, komponenti za kompjuter ili mobilni telefon nego drugih stvari.

5 najboljih mesta za šoping u Beču

Beč kao i svaki veliki centar ima mnogo mesta i prilika za šoping. Mi ćemo izdvojiti samo one za koje smo čuli da su omiljene među Bečlijama i posetiocima, kao i one gde možete naći najbolje popuste.

Mariahilfer Straße

Kad se pomene Beč i kupovina, verovatno se prvo pomisli na Mariahilfer Straße, omiljenu ulicu za šoping što lokalaca, što posetilaca. Pre nekoliko godina je pretvorena u pešačku zonu i samim tim postala omiljeno šetalište sa prodavnicama, kafićima i restoranima. U njoj ne postoji nijedan šoping centar, već je ulica puna svakakvih prodavnica i idealna je ako vam je cilj kupovina u Beču pošto se nalazi u centru. Međutim, tu su neke robne kuće, kao što je Gerngross.

Ovde se može pronaći nešto za svačiji džep, od luksuznih brendova do prodavnica sa suvenirima i drugim sitnicama. Tu su i popularne prodavnice sa pristojnim cenama, kao što su H&M i New Yorker, ali i neke druge koje ne postoje kod nas, kao Forever 21.

Shopping City Süd

Skraćeno SCS je ubedljivo najveći tržni centar na širem području grada, a neki kažu i na teritoriji čitave Evrope. Nalazi se odmah pored Beča, u predgrađu Vösendorf. Ima preko 300 prodavnica, pa je skoro nemoguće obići sve u toku jedne posete. Ono što je bitno jeste da, ako dolazite svojim prevozom, zapamtite dobro gde ste parkirali auto. Na parkingu ima oko 1000 mesta, a sam centar ima 8 ulaza, pa nije loše zapisati ili slikati gde ste stali kako biste posle mogli lakše da se orijentišete.

Osim po veličini, poznat je i po dobrim cenama koje su niže nego u gradu, a često daju i velikodušne popuste. Mnogima je omiljen zbog ogromne prodavnice niskih cena Primark, koje nema ni u jednom drugom mestu na teritoriji Beča.

Outlet centar "Pandorf"

Vezuje se za Beč, ali se nalazi u Pandorfu, seocetu na 40 kilometara od Beča, bliže granici sa Mađarskom. Jako je popularan za vikend putovanja koja uključuju samo šoping. Nalazi se na otvorenom, to jest, prodavnice su organizovane u spojenim kućicama u tipičnom austrijskom stilu.

Ima oko 150 prodavnica sa preko 600 brendova. Može se naći muška, ženska ili dečja garderoba, sportska odeća i obuća, stvari za kuću, kao i razni drugi artikli. Naravno, tu su i razni kafići i restorani, kako biste mogli da odmorite u toku maratonskog šopinga.

Ipak, Pandorf nije za svačiji džep. Iako su cene ovde snižene, i dalje su dosta visoke za većinu. Naročito ako govorimo o ekskluzivnim brendovima kao što su Hugo Boss ili Armani. Uvek se može desiti da vam se posreći i da naiđete na proizvod koji je na baš velikom sniženju. To se bude običaj za vreme najvećih popusta ili kada ostane poslednji proizvod i veličina. Tako da je u Pandorf nabolje ići po principu: ako nešto nađem - super, ako ne, nema veze.

Pošto je i ovaj šoping centar ogroman, za sve koji su rešeni da obiđu sve prodavnice postoji mogućnost smeštaja u blizini.

Ringstrassen Galerien

Beč vam nudi i šoping u centru grada u zatvorenom, pa je Ringstrassen Galerien super izbor ako želite da se sklonite od nepovoljnih vremenskih uslova i uživate u mirnom šopingu. Ovaj tržni centar nalazi se u samom centru grada pored zgrade Opere. Kompleks je srednje veličine i veoma elegantan.

U ovoj galeriji ima preko 70 radnji, austrijskih i međunarodnih brendova, a uglavnom se radi o robi visokog kvaliteta i jačeg ranga cena. Kao i svaki centar za kupovinu, i ovde možete naći slatke poslastičarnice ili restorane u kojima možete doći do predaha.

Donau Zentrum

Ako pričamo o listi „šoping centri u Beču”, Donau Zentrum bi, uz Shopping City Süd, bio na prvom mestu za većinu. On je najveći centar ne samo za šoping, već i zabavu. A lako je dostupan čak i metro linijom U1. U njemu ćete naći preko 200 prodavnica i preko 50 ugostiteljskih objekata, kao što su kafići, restorani i poslastičarnice. Tu su i bioskop, frizerski saloni, veliki supermarket. A ima i sadržaja za decu, zbog čega ga preporučuju svim porodicama. Ne postoji nešto što ne možete naći u ovom šoping centru u Beču koji godišnje poseti oko 18 miliona ljudi!

KALKULATOR PUTNOG OSIGURANJA

Vrsta putovanja *
Destinacija*
Početak*
Kraj*
Trajanje (dana)
Starosna grupa*

Budite u kontaktu s nama

Za više informacija pozovite broj: +381 11 777 39 39 ili pišite na e-mail: info@sava-osiguranje.rs

Radno vreme kontakt centra:  ponedeljak - petak: 08.00 - 19.00 časova


Kartice za placanje
Platne kartice
Eksterni email
Molimo vas da ne otvarate priloge i linkove ako ne znate pošiljaoca ili niste sigurni da je sadržaj bezbedan.
Close

Putno zdravstveno osiguranje

Sigurno, brzo i jednostavno kupite polisu putnog osiguranja online

putno-osiguranje.rs © Copyright 2023. Sva prava zadržana
Close